Op zondag 6 mei wordt er een gecombineerde boot- en fietstocht gehouden vanuit Tolkamer naar het voormalige vestingstadje Schenkenschans. (foto: PR)
Op zondag 6 mei wordt er een gecombineerde boot- en fietstocht gehouden vanuit Tolkamer naar het voormalige vestingstadje Schenkenschans. (foto: PR)

Een reisje naar Schenkenschans

Het activiteitenteam van de Stichting Recreatie en Toerisme 't Gelders Eiland houden in samenwerking met de Heimatverein Schenkenschanz op zondag 6 mei een gecombineerde boot- en fietstocht vanuit Tolkamer naar het voormalige vestingstadje Schenkenschans.

TOLKAMER - Via het Bijlands Kanaal en het Vossegat voert een 45 minuten durende boottocht de deelnemers met hun fiets naar deze voormalige vesting. Vervolgens worden de deelnemers bij een rondgang van een uur door Melkerin Änneke Schenk over het eiland Schenkenschans geleid en hoort en ervaart men veel over de spannende 425-jarige geschiedenis van dit voormalige vestingstadje. Daarnaast hoort men veel wetenswaardigheden over het natuurgebied Salmorth en de vroegere vlottenbouw en visserij.

Kaffee und Kuchen

Als afsluiting van deze excursie genieten de deelnemers in Café Schanz in het dorpshuis Die Alte Schule van rijkelijke Kaffee und Kuchen. Na deze inwendige versterking vertrekt men op eigen gelegenheid per fiets via een fraaie fietsroute door het natuurgebeid Salmorth naar Griethausen om via het veerpontje Millingen-Pannerden (kosten exclusief) of via de Rijnbrug bij Emmerik weer naar het Gelders Eiland terug te keren. Kosten bedragen € 15,00 per persoon. Hierbij zijn inbegrepen een boottocht van 45 minuten, een één uur durende excursie in Schenkenschans en koffie/thee met gebak. Inschrijving voor deelname kan tot en met 2 mei 2018 via de website gelderseiland.nl of telefonisch via 0316 - 769 024.

Zeventig personen

Het maximaal aantal inschrijvingen voor deze gecombineerde boot- en fietstocht bedraagt zeventig personen. Ingeschreven kan worden voor de afvaart van 9.00 of 11.00 uur. Op zondag 6 mei dienen de deelnemers zich voor de afwikkeling van de inschrijving vanaf 8.30 uur te melden bij het TIC (Toeristisch Informatie Centrum), Rijnstraat 18 in Tolkamer. Hierna vertrek per eigen fiets naar de Europakade voor inscheping. De afvaart is om 9.00 uur. In verband met een te lage waterstand in het Vossegat/Altrhein is het mogelijk dat deze activiteit afgelast moet worden. Hiervoor kunt u de onderstaande website tot op de dag van vertrek raadplegen. Voor nadere inlichtingen omtrent deze gecombineerde boot- en fietstocht kunt u contact opnemen met Wim Verbiesen via e-mail: w.verbiesen@hotmail.com of telefonisch via 0316 - 547 996 of 06 - 2547 2830.

gelderseiland.nl

Meer berichten