Expositie bij Expo-Angerlo in de Galluskerk

ANGERLO – In de Galluskerk Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert EXPO-ANGERLO met textiele panelen van Sybrecht Bosker, sieraden van Mirjam Welling en fijnschilderwerk van Trudy Dijkstra. De expositie is te zien van 22 april t/m 20 mei 2018, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Sybrecht Bosker (www.sybrechtbosker.nl) was, naast haar werk als lerares Beeldende Vorming, actief in het werken met textiel en keramiek. Sinds 2006 is zij gestopt met lesgeven en zo kwam er meer tijd voor verbreding, voor eigen producties en ruimte om met meerdere technieken te experimenteren. Wonend aan de Veluwezoom is de natuur in al zijn facetten een belangrijke inspiratiebron voor haar. Waar mogelijk wordt de beleving van de omgeving in beeldvorming en materiaalgebruik verwerkt. Daarnaast spelen ervaringen en indrukken, opgedaan tijdens verschillende reizen, een belangrijke rol in diverse werken. Bij haar textiele panelen wordt onder andere gebruik gemaakt van zelfgemaakt zijdevlies, een transparant materiaal, dat dient als ondergrond. Hierop wordt geschilderd en vervolgens wordt het verder uitgewerkt met hand- en/of machineborduurwerk. Tevens verwerkt zij soms keramiek en/of organische materialen in deze textiele doeken. Panelen en objecten zijn aangekocht door particulieren, instellingen en bedrijven. Onlangs is een textielwerkstuk gemaakt , in opdracht van de bekende Indonesische modeontwerpster Ghea Panggabean waarin stoffen uit haar collectie zijn verwerkt.

Mirjam Welling (www.mirquise-sieraden.nl ) is als sinds haar jeugd bezig met creatief vormgeven. De laatste jaren heeft ze zich ontwikkeld als ontwerper van sieraden en accessoires. In het begin vooral met het maken van sieraden van polymeerklei en na een cursus edelsmeden kwamen hier ook sieraden van diverse soorten metaal bij. Mirjam heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld door te experimenteren met diverse technieken en materialen. Zo worden zilver, titanium, koper en andere metalen toegepast waaraan kleurrijke polymeerklei, horlogeonderdelen, hars, textiel of glas zijn toegevoegd. Ook (half-) edelstenen worden gebruikt, voor een deel zelf opgegraven in Duitsland. Door deze materiaalkeuze ontstaan unieke, spannende en speelse ontwerpen. In 2010 heeft ze haar bedrijf Mirquise Sieraden opgericht en geeft ze ook workshops en cursussen sieraden maken voor kinderen en volwassenen.

Trudy Dijkstra (www.hartspiegelkunst.nl) studeerde in 2010 af als tekentaal docente, maar heeft vanaf 2001 verschillende creatieve cursussen en workshops in haar atelier en aan de volksuniversiteit gegeven.
Zij heeft meerdere mandala boeken op haar naam staan en werkte als illustrator mee aan diverse andere boeken.
In hart en nieren is Trudy echter fijnschilder, ze werkt voornamelijk met olieverf op paneel. Inmiddels heeft zij vele jaren ervaring opgedaan middels zelfstudie aangevuld met schilderlessen bij collega kunstenaars. Altijd op zoek naar verfijning van techniek blijft zij studeren. Centraal in haar werken staan dieren, soms aangevuld met stillevens of met een abstracte achtergrond. Een stilleven is een uitdaging in het schilderen van hout, porselein, glas of emaille. Echter dieren schilderen zit haar zo in het bloed dat ze aan elk stilleven zijn toegevoegd; zij noemt dat “Stil & Leven”. Bijna elke werkdag is zij aanwezig in haar atelier in Zutphen. U bent daar op afspraak van harte welkom.

Meer berichten