Foto: Rinus Kobus

TC de Liemers Classic is er voor wielrenner én recreant

Fietsliefhebbers komen zaterdag 21 april helemaal aan hun trekken bij de TC de Liemers Classic van TC de Liemers. Dit jaar heeft de toerfietsclub gezorgd voor verschillende routes, die zelfs gecombineerd kunnen worden tot één lange route. Vertrekpunt is Atletiekbaan Heerenmäten.

ZEVENAAR - Al heel wat jaren vormt de TC de Liemers Classic (voorheen ‘Reichswaldtour’) in het voorjaar een hoogtepunt voor fietsliefhebbers die houden van het Liemerse landschap of juist van de heuvels van het Montferland en de Posbank. “Wie van de heuvels houdt, mag de Classic-tocht niet missen”, zeggen Ab Lubbers en Richard Tijsseling van TC de Liemers beslist. Maar zij benadrukken ook: “We hebben natuurlijk ook gezorgd voor routes zonder beklimmingen. Op 21 april is er echt voor elk wat wils.”

Drie ‘lussen’

Zo hebben wielrenners keuze uit drie routes, ook wel ‘lussen’ genoemd. Deze beginnen en eindigen steeds bij Atletiekbaan Heerenmäten. De rode lus voert over de Posbank en heeft een afstand van 60 kilometer. De groene lus, van zo’n 65 kilometer, doet het heuvelgebied van Montferland en de Elterberg aan. De blauwe lus is vlakker. Deze route van zo’n 55 kilometer toont vooral de vergezichten van de Gelderse Poort. “Dit jaar hebben we een heel nieuw concept. Dus niet meer één lange route met kortere varianten, maar drie fantastische lussen die door onze omgeving gaan. Men kan één lus fietsen, maar ook twee of zelfs alle drie”, aldus Ab Lubbers.

BikeExpo

Speciaal voor de ‘gewone fiets’ heeft TC de Liemers een route van 40 kilometer uitgezet. Deze recreantentoertocht gaat door het Gelders Eiland, langs onder andere de Bijland. “Natuurlijk kunnen deze fietsers ook de Gelderse Poort route kiezen, dus de blauwe lus. Dit jaar is alles mogelijk”, laat het tweetal weten. Tussen de routes door kan er worden gepauzeerd in de kantine van TC de Liemers, waar de toerfietsclub die dag ook een BikeExpo organiseert waar van alles te beleven is. Van een stand met fietskleding tot bike-fitting, waar fietsliefhebbers meer te weten kunnen komen over hun fietshouding.

Extra goed geregeld

Wat dit jaar niet is veranderd, is de verzorging. Richard Tijsseling: “Onze tochten genieten de landelijke status van ‘Extra goed geregeld’. We doen er alles aan om die status dit jaar ook weer waar te maken. Dat betekent dat alle routes zijn uitgepijld, we EHBO- en materiaalwagens op de routes hebben rijden, er volop parkeerruimte is en er na afloop gedoucht kan worden. En wie snel op pad wil, kan gebruik maken van ‘Scan & Go’.”

VIP-arrangement

Dit jaar biedt TC de Liemers ook een VIP-arrangement. Wie zich vóór 14 april inschrijft, kan rekenen op korting op het inschrijfgeld, een gratis kopje koffie of thee met een koek bij ontvangst, een stuurbordje met eigen naam als herinnering na afloop, gratis toegang tot een bewaakte fietsstalling en een test ride op een Specialized fiets. Oftewel, het fietsmerk waarop ook de echte profs, zoals Niki Terpstra, rijden. “Het is mogelijk om een van de lussen op een echte Specialized fiets te rijden, maar vol is wel vol”, zegt Richard Tijsseling.

Vooraf inschrijven kan via www.fietssport.nl. Op de dag zelf kan inschrijven ook, bij Heerenmäten. Vanaf 8.00 uur is het mogelijk om te starten. Tot 17.00 uur is de kantine geopend. Kijk voor meer info op www.tcdeliemers.nlen op Facebook en/of Twitter onder #TCdLClassic.

Meer berichten