Julia (links) en Iris snijden de groenten op het aanrecht in de keuken van Restaurant Eet-Lokaal. Ze bereiden een maaltijd die bestaat uit Afrikaanse gerechten. Kok Marck Hofmeester kijkt met belangstelling toe. (Foto: Ab Hendriks)
Julia (links) en Iris snijden de groenten op het aanrecht in de keuken van Restaurant Eet-Lokaal. Ze bereiden een maaltijd die bestaat uit Afrikaanse gerechten. Kok Marck Hofmeester kijkt met belangstelling toe. (Foto: Ab Hendriks) (Foto: Ab Hendriks)

Fruitschotel trekt volop de aandacht

Laura Booltink en Noortje Strijbosch maken kans op deelname aan een culinaire finale bij het bekende driesterren restaurant De Librije in Zwolle.

ZEVENAAR - Deze twee eerstejaars leerlingen uit het voortgezet onderwijs komen hiervoor in aanmerking omdat zij in de keuken van het Restaurant Eet-Lokaal aan de Wittenburgstraat in Zevenaar met succes een gezond Afrikaans menu hebben samengesteld, geheel bereid met streekproducten. Dankzij de enthousiaste begeleiding van de koks Hertzog Olivier en Marck Hofmeester slaagden Laura en Noortje erin een heerlijke couscous en een stoofpot op tafel te zetten. Het dessert bestond uit een kleurrijk fruitschotel. Hierin was mede door de kleuren van het fruit de vlag van de staat Zuid-Afrika te herkennen. Andere leerlingen maakten onder meer een gerecht met struisvogelvlees en een Bobotie-gerecht. Pablo van Dick stelde de derde maal de keuken ter beschikking. "We kregen totaal acht gemotiveerde leerlingen van 10.00 uur tot 20.00 uur van het Liemers College op bezoek. Dit was in het kader van IRun2BFit. Dit staat onder meer voor gezond eten om daarmee je lijf in conditie te houdt. Maar wat heb je daaraan als je niet weet hoe je het moet klaarmaken? Daarom komen de leerlingen in onze keuken oefenen. Ze maakten hun eigen gezonde IRun2BFit-menu, passend bij een fit en sportief leven." De eigenaren van Eet-Lokaal, Pablo van Dick en Hertzog Olivier zijn goed te spreken over de acht leerlingen: "Ze tonen interesse en initiatief."

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 11 april 2018

Meer berichten