Op de foto vlnr. Kinsey, Jirre, Shanon, Luuk, Guus en Brian. Geerte was afwezig. Zij gaan binnenkort het filmhuis één avond lang overnemen. (foto: Ab Hendriks)
Op de foto vlnr. Kinsey, Jirre, Shanon, Luuk, Guus en Brian. Geerte was afwezig. Zij gaan binnenkort het filmhuis één avond lang overnemen. (foto: Ab Hendriks)

Voor één keer een ondernemer zijn

Als jongere voor één keer in de huid kruipen van een ondernemer. Je eigen film uitzoeken, de PR uitzetten, de techniek verzorgen, de kaarten verkopen en bardienst draaien. Leerlingen HAVO/VWO 4 van het Liemers College in Zevenaar treffen voorbereidingen om op 24 april aanstaande het Zevenaarse filmhuis over te nemen.

ZEVENAAR - In het kader van het vak Cultureel Kunstzinnige Vorming worden leerlingen in staat gesteld mee te doen aan het zogenaamde filmhuisproject. Kinsey, Jirre, Sharon, Luuk, Guus, Brian en Geerte bedachten zich geen moment. Een sollicitatieronde volgde. "Om aan dit project mee te doen, moet je namelijk wel gemotiveerd zijn", legt Guus uit. "Wij moeten er extra tijd insteken, ook na schooltijd. Vervolgens moesten we met ideeën komen, een onderzoeksvraag formuleren en een goed doel benoemen, waarvoor de opbrengst van die avond bestemd zal zijn. Dat werd het nationale MS fonds." Deze onderzoeksvragen staan inmiddels op papier. Met die vragen zoals: wat is het verschil tussen een filmhuis en een bioscoop? Op welke gronden kiest het filmhuis de films? Hoe breng je controversiële films onder de aandacht van het publiek? Op welke manier heeft de film zich decennialang ontwikkeld? gaan de jonge ondernemers op zoek om het antwoord te vinden. Samen met Ilona Derksen en Jan Bergmans, medewerkers van het filmhuis, hebben de zeven jongeren inmiddels het filmhuis verkend. De PR is uitgezet en de taken met betrekking tot de avond ingevuld. "Kinsey en Luuk gaan achter de bar. Brian en Guus verzorgen de techniek, Sharon en Geerte nemen plaats achter de entreekassa en Jirre is inzetbaar waar hulp nodig is", laten de zeven weten.

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 11 april 2018

Meer berichten