Edgar Woestenburg van Formido Zevenaar laat weten dat klanten binnenkort een ruimere keus hebben als Formido is omgebouwd tot Praxis. (foto: PR)
Edgar Woestenburg van Formido Zevenaar laat weten dat klanten binnenkort een ruimere keus hebben als Formido is omgebouwd tot Praxis. (foto: PR)

Formido Zevenaar wordt omgebouwd tot Praxis

Halverwege mei start de verbouwing van Formido Zevenaar naar Praxis. Niet alleen de naam op de gevel verandert, ook het assortimentsaanbod wordt uitgebreider. Daarnaast komen er onder andere nieuwe toonbanken, nieuwe kassasystemen en nieuwe winkelwagens.

ZEVENAAR - Naar verwachting neemt de verbouwing van Formido Zevenaar ongeveer acht weken in beslag en staat de opening van de vernieuwde Praxis Zevenaar gepland op woensdag 27 juni. Tijdens de verbouwingsperiode blijft de winkel open. Het winkelpersoneel doet er alles aan om de klanten van dienst te blijven. "De klant krijgt ongetwijfeld wat mee van de grote verbouwing, maar moet er zo min mogelijk last van hebben. Het zijn makers, dus het klussen moet door kunnen gaan", verzekerd Edgar Woestenburg van Formido Zevenaar. Het huidige personeel verhuist mee naar de nieuwe formule, waardoor de service en vakkennis op hetzelfde niveau blijft. "De overgang naar Praxis zorgt ervoor dat we de klant ook in de toekomst goed aan zijn én haar behoeften kunnen voldoen", aldus Edgar Woestenburg. De klant zal een ruimere keus hebben op het gebied van bijvoorbeeld verf, verlichting, gereedschappen en bouwmaterialen. De Formido Kluspas houdt op te bestaan, maar de klant raakt haar gespaarde punten niet zomaar kwijt. Deze punten kunnen zij tot de opening van Praxis inwisselen tijdens hun aankopen. Klanten sparen bij Praxis namelijk Airmiles, waar ook andere winkeliers in de regio bij zijn aangesloten. Garantievoorwaarden van eerder aangekochte producten bij Formido, neemt Praxis over. In september 2017 werd bekend gemaakt dat Maxeda DIY de formule van Formido binnen twee tot drie jaar opheft en zoveel mogelijk Formido-vestigingen omvormt tot Praxis. Formido heeft 78 winkels, voornamelijk buiten de grote steden gevestigd. Met deze overname hoopt Praxis marktleider te worden in de doe-het-zelf-branche.

Meer berichten