Sinds 1950 wordt Ome Joop's Tour gehouden. Het tiendaagse sportieve evenement trekt ieder jaar veel jonge deelnemers. (foto: PR)
Sinds 1950 wordt Ome Joop's Tour gehouden. Het tiendaagse sportieve evenement trekt ieder jaar veel jonge deelnemers. (foto: PR) (Foto: Danny van der Kracht)

Ome Joop's Tour gaat naar Groningen

Ome Joop's Tour is al jarenlang een begrip in Arnhem en omgeving. De inschrijving staat ook open voor kinderen uit Duiven, Westervoort en Zevenaar, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal en Rheden. Deze unieke fietsronde heeft zich een vaste plaats in de historie verworven als een tiendaags kinderfeest op wielen.

Arnhem - De organisatoren van Ome Joop's Tour hebben sinds de start in 1950 een sleutel voor succes gevonden. Zij investeren in een belangrijke, maar tevens kwetsbare doelgroep. Tien dagen op de fiets, tien dagen lang in- en ontspanning, tien dagen lief en leed delen. Deze unieke wielerronde vindt traditioneel plaats aan het begin van de zomervakantie en is gebaseerd op een ijzersterke formule, waarin jongens en meisjes tien dagen met respect en aandacht voor elkaar gezamenlijk optrekken. In hun kielzog volgt een karavaan van verzorgers, helpers, begeleiders, familie en vrienden. Ome Joop's Tour vindt in 2018 plaats vanaf zondag 22 juli tot en met woensdag 1 augustus. De ronde trekt dit jaar via Ulft, Deventer, Hellendoorn, Hoogeveen, Groningen, Loon op Zand, de Efteling, Oss en Rhenen terug naar Arnhem. Basisschoolleerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan Ome Joop's Tour. Niet alleen uit Arnhem, maar ook kinderen uit de omliggende gemeentes Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rheden, Westervoort en Zevenaar zijn van harte welkom. De kinderen moeten geboren zijn op of tussen 2 augustus 2005 en 23 juli 2008. Kinderen van ouders met een GelrePas kunnen voor €20,00 mee met Ome Joop's Tour. De kosten voor deelname zonder Gelrepas bedragen € 120,00. Dat is inclusief leuke en sportieve uitstapjes, eten, drinken en snoep. De belangstelling is groot, het aantal beschikbare plaatsen nog maar beperkt.

omejoopstour.nl

Meer berichten