Onlangs verscheen de thriller 'Schrijnend contrast van de Zevenaarse schrijver Arjen Wientjes. Het is zijn derde boek onder de auteursnaam Wiene. (foto; Ab Hendriks)
Onlangs verscheen de thriller 'Schrijnend contrast van de Zevenaarse schrijver Arjen Wientjes. Het is zijn derde boek onder de auteursnaam Wiene. (foto; Ab Hendriks)

Lezen wordt luisteren en beleven

Lezen attractief maken. Met dat doel voor ogen schreef de Zevenaarse schrijver Arjen Wientjes zijn inmiddels derde boek, de interactieve thriller 'Schrijnend contrast' dat eind februari werd gepresenteerd in Stadsbrouwerij de Wittenburg in Zevenaar. Hij voegde er een app aan toe (4D Wiene). Op die manier wordt lezen tevens beleven.

ZEVENAAR - Arjen Wientjes heeft zijn hart verpand aan Curaçao. Het Caraïbische eiland waar hij van 1995 tot en met 2000 woonde en werkte. Die sfeer van het eiland heeft zich niet alleen vertaald in de inrichting van zijn ruime woonkamer en tuin. Tevens schreef hij daar, van begin september tot en met eind november 2017, in alle rust zijn nieuwe boek Schrijnend contrast. Op het moment dat deze krant verschijnt is hij, op uitnodiging van de minister van Economie en Toerisme op Curaçao, alweer op weg om zijn boek aldaar te promoten. 2013 is het jaar, waarop voor de schrijver alles begon. "Vanuit passie en omdat ik het leuk vond het eens uit te proberen begon ik met het schrijven van mijn eerste boek Als grenzen vervagen. Nou, dat werkte enorm verslavend", glimlacht Arjen. Op de vraag waarom achtereenvolgens drie thrillers kan hij kort zijn. "Het genre spreekt me aan. Ik ben niet van de romans, maar van de spannende verhalen, waarin mensen zich kunnen herkennen. De boeken lezen makkelijk weg en ik vind het een uitdaging een verhaal in elkaar te zetten dat klopt." Het idee een app aan het boek toe te voegen ontstond vorig jaar op de boekenbeurs van de Uitmarkt in Amsterdam." Circa vijftien uitgevers probeerden boeken aan de man te brengen van gerenommeerde schrijvers. Boeken die ze nog in het magazijn hadden liggen. Hun manier van omgaan met literair werk vond ik stuitend. Kennelijk is de boekenbranche verstopt en zit er weinig vernieuwing in", merkt Arjen op. "Mijn bezoek aan Amsterdam liep parallel aan de uitkomst van het onderzoek van Stichting Lezen over het leesgedrag van jongeren tussen de twintig en vijfendertig jaar. Tien jaar geleden las 87% een boek. In 2017 nog maar 49%. Deze elementen bij elkaar triggerde mij." Hierdoor kwam de schrijver op het idee van de app 4D Wiene (gratis te downloaden via de appstore). Een multifunctionele app, waarmee je het boek kunt lezen, beleven en beluisteren. Daarnaast bestaat de mogelijkheid over Curaçao te navigeren en de plekken, in het boek beschreven, te bezoeken. Er staat de lezer ook een beleefknop ter beschikking vol met toeristische tips en activiteiten op het eiland. Het boek is te koop bij Rebers Boek en Buro, Bruna en internetwinkels.

wieneschrijft.nl

Meer berichten
Shopbox