Willy Nass, coordinator NME, Roel Brocx en Eugene Driessen van de werkgroep Leefklimaat Zevenaar. Zij hopen dat veel mensen zich weer in gaan zetten tijdens Nederland Schoon. (foto: Ab Hendriks)
Willy Nass, coordinator NME, Roel Brocx en Eugene Driessen van de werkgroep Leefklimaat Zevenaar. Zij hopen dat veel mensen zich weer in gaan zetten tijdens Nederland Schoon. (foto: Ab Hendriks)

De jeugd geeft het goede voorbeeld

In de week van 12 tot en met 23 maart aanstaande geven leerlingen van de Zevenaarse basisscholen het goede voorbeeld. In het kader van de landelijke actie Nederland Schoon gaan ze namelijk op pad om de omgeving van hun school te ontdoen van zwerfafval. Op zaterdag 24 maart volgen de volwassenen.

ZEVENAAR - Mensen zover krijgen dat ze andermans troep opruimen is wel een issue. Toch zijn er mensen met een groot hart voor het milieu die daar altijd wel toe bereid zijn. Dat betekent tevens het succes van de jaarlijkse zwerfvuilactie, georganiseerd door de Stichting Werkgroep Leefklimaat en Natuur- en Milieu Educatie Zevenaar (NME), die voor de elfde maal op rij in Zevenaar plaatsvindt. Daarbij weten de instellingen zich elk jaar weer gesteund door onder andere (hengel)sportverenigingen, scouting, wijk- en dorpsraden, politici en particulieren. Maar het is vooral de jeugd die zich niet onberoerd laat. "We geven veel voorlichting op scholen. En dan merk je dat het milieu, met name het thema plastic, bij de jeugd een hot item is. Bijna elk kind kent de term plastic soep en het gevaar voor de voedselketen", weet Willy Nass, coördinator van de NME, uit ervaring. Voorlichting geven aan de jeugd blijft dan ook belangrijk. "Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In dat kader werken de Zevenaarse basisscholen dan ook elk jaar mee aan de actie, waaraan een projectweek vooraf gaat. Dit jaar bestaat deze voorlichting weer uit gastlessen, leskisten, een voorstelling van Theater Tomaat en een excursie naar het aanbiedstation. Deze excursie bieden we, wegens enthousiasme van de kids, voor de tweede maal aan. Daar mogen ze zelf het afval scheiden, een kostenberekening maken en plaatsnemen in een vuilniswagen." 

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van 7 maart 2018

Meer berichten
Shopbox