Loes Kemperman liep al een tijdje rond met het idee van 2Do-Liemers. Sinds januari dit jaar is de site online en kunnen mensen die een vriend of vriendin zoeken voor vriendschappelijk contact zich inschrijven. (foto: PR)
Loes Kemperman liep al een tijdje rond met het idee van 2Do-Liemers. Sinds januari dit jaar is de site online en kunnen mensen die een vriend of vriendin zoeken voor vriendschappelijk contact zich inschrijven. (foto: PR)

'Samen is alles leuker dan alleen'

In deze moderne tijd waar bijna alles via internet te regelen is, is het maken van een date via een datingsite voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Wat nu als je wat ouder bent en eigenlijk geen liefde, maar een vriendschap zoekt? Daar heeft Loes Kemperman een oplossing voor. Zij richtte 2Do-Liemers op. "Het leven moet je vieren en dat is leuker met een vriend of vriendin!"

ZEVENAAR - Loes Kemperman liep al een tijdje met het idee rond om een soort datingbureau op te richten voor vriendschappelijk contact. "Ik zag om me heen mensen die best wel eens eropuit zouden willen gaan, maar dat liever niet in hun eentje willen doen. Het is toch best een drempel om bijvoorbeeld in je eentje naar de bioscoop te gaan. De kans is groot dat er nog iemand is die best graag naar de bioscoop wil gaan en dat liever ook niet alleen doet. Ik ben gaan nadenken hoe ik die mensen met elkaar in contact zou kunnen brengen. Daar is 2Do-Liemers uit ontstaan." Bij 2Do-Liemers kunnen mannen en vrouwen van boven de veertig uit de Liemers en Montferland zich inschrijven voor een vriend of vriendin met een gezamenlijke interesse. "In tegenstelling tot een datingbureau is het uiterlijk bij ons niet van belang. Als je je inschrijft hoef je dus geen foto mee te sturen. Je vindt iemand aardig of niet en dat heeft niets met uiterlijk te maken. De gemeenschappelijke deler is de gezamenlijk hobby. Dat kan van alles zijn: naar de bioscoop gaan, het theater bezoeken, samen wandelen of sporten, vissen, breien, biljarten of wat dan ook." Als Loes twee personen kan matchen, volgt er een blind date bij Brownies&downieS in Zevenaar. "Ik heb bewust voor deze plek gekozen. Het is laagdrempelig, gezellig en hartelijk. Dat komt de sfeer denk ik alleen maar ten goede. De blind date bij Brownies&downieS bestaat uit een ontbijtje. Daarna moeten de mensen zelf beslissen of ze contact houden of niet. Ik hoop natuurlijk dat er een leuke vriendschap ontstaat, maar als dat niet zo is hebben de mensen toch een leuk moment en een lekker ontbijtje gehad!" Loes hoopt dat veel mensen zich gaan inschrijven, zodat er veel mensen gekoppeld kunnen worden en er nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan. "Hoe je het ook wendt of keert, samen dingen doen is altijd leuker dan alleen iets ondernemen. Overigens mogen ook mensen zich inschrijven die hun kennissenkring willen uitbreiden." Inschrijven bij 2Do-Liemers is gratis. Het kennismalingsontbijt bij Brownies&downieS kost € 15,00 per persoon. Inschrijven of meer informatie inwinnen kan via 06- 229 60 663 of loeskemperman@hotmail.com.

2do-liemers.jimdo.com

Meer berichten
Shopbox