Een groot gedeelte van de sportieve seniorengroep, variërend in de leeftijd van 70 tot 85, die iedere week gaan sporten bij Bent Sports in Zevenaar. (foto: Danny van der Kracht)
Een groot gedeelte van de sportieve seniorengroep, variërend in de leeftijd van 70 tot 85, die iedere week gaan sporten bij Bent Sports in Zevenaar. (foto: Danny van der Kracht)

'Je bent nooit te oud om te sporten'

Al bijna 25 jaar gaat een groep sportieve senioren iedere vrijdagmorgen sporten in de sportschool. De groep telt momenteel 22 leden en nadat ze zich in het zweet hadden gewerkt stonden ze deze krant te woord. Dat het niet alleen om het sporten draait werd al snel duidelijk. Annie ten Brinke, bekende: "Mijn sportvrienden zijn heel erg belangrijk voor mij."

ZEVENAAR – Het is iedere vrijdagmorgen vaste prik bij Bent Sports in Zevenaar. Een groep actieve senioren, ze noemen zichzelf liever jongbejaarden, sport vanaf negen uur 's ochtends op de moderne toestellen die in de sportschool staan. Eén van die sportieve jongbejaarden is Annie ten Brinke (76) uit Zevenaar. Zij was ook degene die de redactie van deze krant benaderde om de sportieve vriendengroep onder de aandacht te brengen. "Ik vind het best bijzonder wat wij doen. We gaan trouw iedere vrijdagmorgen naar de sportschool. Het jongste lid van onze groep is zeventig jaar en de oudste 85. Ik vind dat een hele prestatie! We hebben zelfs iemand die iedere vrijdag vanuit het buitenland komt (Elten, red.) om mee te sporten."

Kaaktherapie

Na het sporten is het niet douchen, omkleden en wegwezen. Integendeel, er wordt ruimschoots de tijd genomen om in de kantine van de sportschool met elkaar koffie te drinken en lekker gezellig bij te praten. Annie noemt het kaaktherapie. Het contact blijft niet beperkt tot sporten en kaaktherapie op de vrijdagmorgen. "We doen veel meer dingen samen. Zo gaan we ook weleens bowlen, handboogschieten of maken we gezamenlijk een fietstocht. Daarnaast heb ik ook privé heel veel steun aan mijn sportvrienden. Het sporten bracht ons samen, maar het contact met elkaar is even belangrijk." Kees van Huissteden (76) sport ook iedere vrijdagmorgen met de groep mee. Veel mensen zullen Kees nog kennen als de groenteman van Albert Heijn. Toen hij twaalf jaar geleden met pensioen ging, gaf zijn baas hem een goed advies. "De toenmalige supermarktmanager zei tegen mij: ga sporten! Dat ben ik toen gaan doen. Ik ging naar Bent Sports, die zat toen nog in de Kerkstraat, en daar maakte ik kennis met de sportgroep. Het klikte meteen en al snel sportte ik iedere vrijdag mee." Toch is het niet alleen maar vrolijkheid wat de klok slaat. "Als je bejaard wordt gebeuren er ook dingen die minder zijn. We hebben al heel wat leden naar zijn of haar laatste rustplaats gebracht. We delen echt lief en leed met elkaar."

Nieuwe leden

Annie, Kees en de andere leden van de sportgroep zouden het leuk vinden als er nieuwe leden bij zouden komen. Annie: "Nieuwe leden zijn altijd welkom. Wel goed om te vertellen is dat je bij ons geen geld hoef te betalen om lid te worden. Het kost je alleen het sportschoolabonnement. Ons lidmaatschap is gratis en voor het leven!" Kees vult Annie aan: "Na een arbeidzaam leven vallen veel mensen na hun pensionering in een gat. Ik kan die mensen echt aanraden om te gaan sporten. Al heb je voorheen nooit gesport, ga dat dan na je pensionering alsnog doen! Je bent nooit te oud om te sporten!"

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 7 maart 2018

Meer berichten
Shopbox