Joop Bolder (midden) en Theo Kampschreur (rechts) van de Stichting Vrienden van de Breuly weten zich omringd door Fred Melgers, president van Lions Club (links) en een aantal Choice Kids. (foto: Ab Hendriks)
Joop Bolder (midden) en Theo Kampschreur (rechts) van de Stichting Vrienden van de Breuly weten zich omringd door Fred Melgers, president van Lions Club (links) en een aantal Choice Kids. (foto: Ab Hendriks) (Foto: Ab Hendriks)

Kinderen kiezen voor Vrienden van de Breuly

De in juli 2016 opgerichte Stichting Vrienden van de Breuly, die onder meer ijvert voor het behoud van de directe omgeving en toegankelijkheid van de Breuly, is het meest populair bij de Choice-Kids.

ZEVENAAR - Dit betekent dat de stichting in aanmerking komt voor de opbrengst van de sponsorloop Rosorum Run, die dit jaar voor de derde maal gehouden wordt door Lions Club de Liemers. De opbrengst was in de afgelopen twee jaar om en nabij € 10.000,00. Het kan zo maar zijn, dat dit bedrag in juni 2018 weer bijeengebracht wordt door sponsors, deelnemers, bezoekers en vrijwilligers van de Rosorum Run. En dat is een flinke opsteker voor de Stichting Vrienden van de Breuly. Vijfentwintig kinderen (de Choice Kids) van de basisscholen in Zevenaar kwamen voor de ontknoping in het Filmhuis bij elkaar om uit vijf genomineerden de Stichting Vrienden van de Breuly met vijftien stemmen als winnaar aan te wijzen. En dat was lastig, want alle kinderen waren ook gecharmeerd door de andere vier genomineerden: Natuur- en Milieu- Educatie (NME), Stichting Leergeld, Liemerije, zorg voor ouderen en Zevenaar Fit. Alle vijf genomineerden houden een warm pleidooi voor hun instelling te kiezen. De vertegenwoordiger van NME: "Wij gaan Zevenaar egel-vriendelijk maken. Als jullie op ons stemmen kunnen wij egelhuisjes laten maken van wilgentenen. Dat vinden deze diertjes prachtig, daar worden ze gelukkig van!" Zevenaar Fit: "Als je als kind te dik bent, dan word je gepest en kun je bij de gymles niet goed meekomen. Indien wij winnen kan Zevenaar Fit de te dikke kinderen weer aan een gezond gewicht helpen." Rolf (links op de foto) was ook te dik: "Maar ik ben nu weer superdun, ik ben weer gelukkig en kan met alles goed meekomen!"

Lees het hele verhaal in de Zevenaar Post van woensdag 28 februari 2018

Meer berichten
Shopbox