Tim Senders (midden, in trui) met de ‘jonkies’ die afgelopen week op bezoek waren bij Rotaryclub Zevenaar.
Tim Senders (midden, in trui) met de ‘jonkies’ die afgelopen week op bezoek waren bij Rotaryclub Zevenaar. ((foto: Rotaryclub Zevenaar) )

Tim Senders van Streetlab inspireert Rotarians in spé

Wat heb je nodig om je droom waar te maken? Dat was afgelopen week de startvraag van acteur, regisseur en presentator Tim Senders bij de ‘jonkies-avond’ van Rotaryclub Zevenaar. Jongeren tussen de 10 en 25 jaar waren uitgenodigd voor een bijzondere inspiratiesessie.

ZEVENAAR - Tim Senders is bekend van onder meer het jongerenprogramma Streetlab, waarbij hij met drie vrienden semi-wetenschappelijke sociale experimenten uitvoert en vastlegt in korte filmpjes. Het viertal ontdekte zo dat het bijvoorbeeld echt mogelijk is om jezelf voor te doen als profvoetballer bij een grote voetbalclub.

Hard voor moeten werken

De tv-acteur nam het jeugdige Rotary-publiek mee in zijn verhaal over dromen waarmaken en succes. Vanuit zijn motto ‘daag jezelf uit en probeer je grens op te zoeken’ lukte het Tim Senders bijvoorbeeld om op tv te komen. Samen met zijn drie jeugdvrienden presteerde hij het zelfs om al in hun eerste tv-seizoen genomineerd te worden voor de Gouden Televezier-Ring. “Toch hebben we er hard voor moeten werken en we doen dat nog steeds”, benadrukt de 27-jarige Tim Senders.

Eigen kledinglijn

Inmiddels beschikt Senders ook over een eigen kledinglijn, Haute Cliché. Hij schreef anderhalf jaar geleden zijn doelen opnieuw op en besloot toen een eigen kledingmerk te starten. Na een jaar ‘het merk laden’ neemt de nieuwe kledinglijn dus serieuze vormen aan. De droom om een eigen programma voor de jeugd te maken vervult Senders met zijn vrienden binnenkort.

Geweldig toch?!

De jongeren reageren na afloop enthousiast. “Zo’n verhaal is toch geweldig”, zegt een van de jongeren die zelf ook ooit succes hoopt te krijgen met het maken van filmpjes. Volgens de Rotary-organisatoren een succesvolle avond. “Wij hopen de jongeren geïnspireerd te hebben. Zij hebben de toekomst. Ja, en natuurlijk hopen we ook dat we ze een stukje inspiratie voor toekomstig Rotary-lidmaatschap hebben meegegeven.”

Meer berichten