Herman ter Heerd (rechts) inventariseert de namen van de goede doelen, die de leerlingen hem aanreiken. De kinderen beslissen in februari welk goed doel in aanmerking komt voor een bedrag dat door deelname aan de Rosorum Run bijeen wordt gebracht.  (foto: Ab Hendriks)
Herman ter Heerd (rechts) inventariseert de namen van de goede doelen, die de leerlingen hem aanreiken. De kinderen beslissen in februari welk goed doel in aanmerking komt voor een bedrag dat door deelname aan de Rosorum Run bijeen wordt gebracht. (foto: Ab Hendriks) (Foto: Ab Hendriks)

Luisteren naar ideeën van kinderen

Twee kinderen uit de bovenbouw van de basisscholen De Bem, Het Kofschip, De Tamboerijn, De Wissel en De Carroussel behoren tot de tien Choice Kids, die voor de uitdaging staan om een goed doel te vinden, dat in aanmerking komt voor geld dat bijeen gebracht wordt door de Rosorum Run.

ZEVENAAR - Deze populaire run wordt jaarlijks georganiseerde door Lions Club de Liemers. De looproute gaat over de atletiekbaan van Atletiekvereniging de Liemers en door het park Rosorum. De deelnemers laten zich sponseren en dat bracht twee jaar lang ongeveer 10.000 euro per jaar op.

"In 2017 was het bedrag bestemd voor de Kinderboerderij Rosorum", vertelt Henk Reimert van de Lions Club. "Dit jaar willen wij de leerlingen van de basisscholen er meer bij betrekken. Wij werden geïnspireerd door prinses Laurentien: luisteren naar ideeën van kinderen over vraagstukken die hun toekomst bepalen en ze laten meedenken over hun leefomgeving en oplossingen aandragen. Kinderen hebben namelijk een creatieve denkkracht. De tien kinderen die meedoen zullen lid worden van de Kinderraad. De Lions Club heeft Herman ter Heerd de de rol van ambassadeur toebedeeld. Hij heeft een grote kennis over de onderwijswereld."

Onlangs werd met de kinderen de eerste bijeenkomst in het Filmhuis gehouden. Ter Heerd adviseert The Choice Kids om te dromen over kansen. "Je moet er in geloven. Denk daarbij aan Stijn met zijn nagellakactie in de actie van 3FM Serious Reqest 2017. Stijn zette een beweging op, die Nederland op zijn kop heeft gezet!"

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 31 januari 2018

Meer berichten