Cengiz Kaya, algemeen bedrijfsleider, en Kees Smulders, vrijwilliger en taxateur bijzondere spulletjes, zijn al helemaal klaar voor de bijzondere koopzondag die  binnenkort wordt gehouden bij het kringloopcentrum in Zevenaar. (foto: Ab Hendriks)
Cengiz Kaya, algemeen bedrijfsleider, en Kees Smulders, vrijwilliger en taxateur bijzondere spulletjes, zijn al helemaal klaar voor de bijzondere koopzondag die binnenkort wordt gehouden bij het kringloopcentrum in Zevenaar. (foto: Ab Hendriks)

Schatgraven bij het kringloopcentrum

Tijdens het inzamelen en nakijken van gratis beschikbaar gestelde goederen komen de werknemers van het Zevenaarse kringloopcentrum waardevolle spullen tegen. Deze schatten worden apart gezet voor een speciaal doel. Op zondag 18 februari aanstaande gaat het kringloopcentrum open en kan men naar hartenlust schatgraven naar antiek, curiosa en vintage-artikelen.

Zevenaar - Het kringloopcentrum, sinds 1983 gevestigd aan het Hengelder, draagt niet alleen zorg voor het milieu door koper, ijzer, roestvrijstaal, aluminium en kabels te scheiden en gereed te maken voor hergebruik. De stichting zorgt ook voor het inzamelen, nakijken en ter verkoop aanbieden van tweedehands goederen, zodat deze een tweede leven kunnen krijgen. Vrijwilliger Kees Smulders is vaak in het Kringloopcentrum aan het Hengelder te vinden. Meestal op kantoor, waar hij zich inmiddels omringd weet met spulletjes die op de koopzondag in februari hopelijk van eigenaar verwisselen. Ditmaal is er ook weer een schilderij binnengekomen dat stamt uit een ver verleden. Zijn geoefend oog zoekt met een loep naar de signatuur van de schilder, maar hij komt al gauw tot de conclusie dat het doek niet geschikt is voor de antiekmarkt. "Niets waard", merkt hij op.

Als vrijwilliger, belast met onder andere het innemen van goederen waarbij hij op zoek gaat naar waardevolle artikelen, heeft hij zich weten te ontwikkelen tot een ware taxateur en een man met oog voor bijzondere dingen. "Er gaat veel door mijn handen en dan kom ik soms interessante spullen tegen. Dan ga ik snuffelen op internet bij veilinghuizen en Marktplaats. Zo heb ik bijvoorbeeld in de zogenaamde metaalbak - een Duitse rekenmachine - uit 1920 gevonden. Ik ga meteen op zoek naar de waarde van het artikel. Bleek die rekenmachine zo'n € 700,00 waard te zijn. Kijk, dat is het leuke van mijn werk."

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 31 januari 2018

Meer berichten