De jeugd krijgt alle kansen op het SevenArt Festival. Het Jeugdorkest van Muziekvereniging Crescendo ondersteunt de zang van deze jonge dames. Daarna wordt Hal 12 afgesloten. De verbouwing kan beginnen.
De jeugd krijgt alle kansen op het SevenArt Festival. Het Jeugdorkest van Muziekvereniging Crescendo ondersteunt de zang van deze jonge dames. Daarna wordt Hal 12 afgesloten. De verbouwing kan beginnen.

Bluesbreakers topper SevenArt Festival

"The Bluesbreakers are in town", spreekt de frontman Dik Korving van de Bluesbreakers met zijn diepe stem de belangstellenden in Hal 12 toe. Hij is de ervaren blueszanger uit Lobith en weet met zijn band met een onvervalst blues-momentje de muzikale zaterdagavond in Hal 12 af te sluiten. De blues uit Rijnwaarden mag ontegenzeggelijk het hoogtepunt van de avond worden genoemd.

ZEVENAAR - Het SevenArt Festival met artiesten, een kunstexpositie, een horecacentrum én een ballenbak voor de kleintjes, had alles te maken met Hal 12, waarin onder andere de cultuurpartners Liemers Museum, Volksuniversiteit en de Bibliotheek Liemers in 2019 worden samengebracht onder één paraplu: de Stichting Culturele Voorzieningen in de Liemers. In het voorjaar 2019 volgt de opening van Hal 12. Het Musiater blijft op de huidige locatie aan de Bommersheufsestraat.

Het tweedaags festival afgelopen weekend stond in het teken van de naderende verbouwing van de hal. De deur van Hal 12 ging daarom symbolisch op slot. De jeugd kreeg de hoofdrol toebedeeld. Het Jeugdorkest van Muziekvereniging Crescendo speelde moderne en klassieke werken. "Dit doen wij om de akoestiek van Hal 12 te testen", zei de dirigent. Wel met een knipoog, want als straks de verbouwing klaar is en de evenementenruimte is ingericht zal de akoestiek geheel anders zijn. Kinderen lieten zich ook meeslepen door een kindercircus, waarbij zij zelf de eerste kneepjes voor een circustruc leerden, onder meer balanceren op een koord.

Samenwerking

Drie jonge dames zongen met volle overgave drie nummers met het Jeugdorkest. Dit werkte inspirerend op de bezoekers, die meezongen en meedeinden. Ze hadden zich in carré-vorm om het muziekspektakel verzameld. "Kijk dit is nu precies waar Hal 12 voor bedoeld is: een plek voor ontmoetingen en een podium voor samenwerking tussen de culturele partners. Samen gaan zij sociale, educatieve en culturele programma's aanbieden om onze samenleving levendig te houden", liet een enthousiaste bezoeker weten. En dat geldt ook voor de familiewinterpicknick. Bezoekers met kinderen kwamen binnen met picknickmandjes en kleedjes en zochten een plekje rond de culturele activiteiten. Er ontstond een leuke sfeer, precies zoals Kunstwerk! voor ogen heeft.

Geen concurrenten

Op het Raadhuisplein stonden in teken van het SevenArt Festival vertegenwoordigers van BuitenBlik aan de Breuly het programma voor 2018 bekend te maken en verderop vertelde Servaas Buenk over het 3 Oever Festival (Gelderse Poort): "Wij en andere festivals én Kunstwerk! willen samenwerken, we zijn geen concurrenten. Integendeel, wij denken dat we elkaar kunnen versterken en Zevenaar nog cultureler kunnen maken."

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden