Logo zevenaarpost.nl


Op zondag 30 september wordt de eerste editie gehouden van de Liever de Liemers Fietsronde. Een fietstocht met beleving, van culinair tot cultureel en ambachtelijk vermaak. (foto: PR)
Op zondag 30 september wordt de eerste editie gehouden van de Liever de Liemers Fietsronde. Een fietstocht met beleving, van culinair tot cultureel en ambachtelijk vermaak. (foto: PR)

Jubilerende Rotary komt met Liever de Liemers Fietsronde

Tien jaar lang gaf Rotary Zevenaar talent uit de Liemers een unieke kans met de Liever de Liemers Cultuurprijs. In 2018 krijgt deze succesformule een opvolger, van geheel andere orde: de Liever de Liemers Fietsronde op zondag 30 september. Het evenement is voor elke fietsliefhebber.

ZEVENAAR - Een fietstocht met beleving, van culinair tot cultureel en ambachtelijk vermaak. Dat belooft het nieuwe evenement van Rotary Zevenaar. "Iedereen die zin heeft in een fietstocht, is op zondag 30 september welkom bij de Liever de Liemers Fietsronde", vertelt Lilianne Leenders namens Rotary Zevenaar. De Liever de Liemers Fietsronde wordt de opvolger van de Liever de Liemers Cultuurprijs. Tien edities lang kon talent zich van hun beste kant laten zien op het podium van het Musiater. Dit leverde winnaars op die met hun prijs een vervolgstap konden zetten in hun carrière. "De Liever de Liemers Fietsronde is iets totaal anders, maar de rode draad is wel de Liemers. De fietstocht haalt het beste van de Liemers naar boven." Daarnaast houdt Rotary Zevenaar vast aan het tegelijkertijd sponsoren van een goed doel. "Wij willen we met de opbrengst van de fietsronde een goed doel ondersteunen." Gekozen is voor het doel: Eindeloos Musiceren. Oftewel, muziek voor ouderen. "Daarmee grijpen we terug op een van de succesvolste goede doelen uit de periode van de Liever de Liemers Cultuurprijs. Door alle bezuinigingen hebben verzorgingstehuizen moeten snijden in extra activiteiten voor bewoners. Terwijl muziek juist heel goed is voor mensen, vooral als mensen te maken krijgen met dementie. Vaak hebben verzorgingstehuizen of bejaardencentra wel de apparatuur in huis, maar weet men niet hoe ermee om te gaan. Die ondersteuning willen wij mogelijk maken." Met de Liever de Liemers Fietsronde viert Rotary Zevenaar tevens het 60-jarig bestaan. Rotary is in Zevenaar in 1958 opgericht en telt op dit moment zo'n vijftig leden uit verschillende beroepsgroepen. Een van de doelen van Rotary is zich inzetten voor maatschappelijke projecten en activiteiten. "De nieuwe Liever de Liemers Fietsronde past hier volledig bij. We bieden de samenleving een mooie fietstocht en het goede doel extra ondersteuning. Ons streven is om er opnieuw een succes van te maken", zegt Lilianne ten slotte.

Meer informatie over de
Liever de Liemers Fietsronde 

Op lieverdeliemers.nl volgt u de aanloop naar de Liever de Liemers Fietsronde. Of volg de fietsronde op @LieverdeLiemers op Facebook.

Meer berichten
Shopbox