Logo zevenaarpost.nl


In de 47ste Paljasrevu speelt het Paljashof dolkomische scènes. De Gebroeders van Aggelen nemen na 20 jaar even rust. Hoe lang willen Gré, Hentje, Rooie Ger en Appie niet zeggen. Bestaande artiesten vullen de leegte op. (foto: Frank Dercksen)
In de 47ste Paljasrevu speelt het Paljashof dolkomische scènes. De Gebroeders van Aggelen nemen na 20 jaar even rust. Hoe lang willen Gré, Hentje, Rooie Ger en Appie niet zeggen. Bestaande artiesten vullen de leegte op. (foto: Frank Dercksen)

Revu: de grote 'onnozel' gaat solo

Carnavalsvereniging Paljas presenteert op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari de jaarlijkse Paljasrevu in Zalencentrum De Buitenmolen aan de Molenstraat. Aanvang 19.30 uur. Het is de 47ste uitgave met daarin een reeks nieuwe programmaonderdelen.

ZEVENAAR - De inmiddels legendarische cabaretgroep De Gebroeders van Aggelen is namelijk na 20 jaar dolkomische optredens in de Revu, 'geëmigreerd' naar Duitsland. De vier pseudo-groenteboeren Gré, Hentje, Rooie Ger en Appie wonen nu dichtbij hun Gruunte-imperium in de Heimat. En dat is voor Revu-regisseur Pieter Snelder aanleiding om de nieuwe Paljasartiest Wout te introduceren.

"We hebben vorig jaar na 18 jaar ook afscheid genomen van onze markante presentator Jan Nijlant", vertelt Pieter Snelder. "Wij vinden dit jammer! Oud-Paljas- en stadsprins (2016) Jasper Peters neemt de presentatie over!" De carnavalsvereniging presenteert tijdens de opening van de Revu voor het eerst de Paljasband. Later in het programma komen de muzikanten met een eigen, muzikale act. "We houden deze act nog even geheim. En dat geldt ook voor de uitreiking van de felbegeerde Paljasprijs, die uitgereikt wordt door Paljasprins Stefan Vos. De Vereniging Oud Prinsen (VOP) zal de prijs op een ludieke manier 'aankleden'. Toch blijft de uitreiking een serieus moment in de Revu.

Jules Boerboom brengt een solo-buut op het podium. Hij was een van de illustere figuren van de Gebroeders van Aggelen waarin hij jarenlang met veel succes de grote 'onnozel' speelde. Hij verpopt zich nu als agent Wout. "Geloof me, zijn optreden is verrassend, hij komt in zeer rare situaties terecht", vertelt regisseur Snelder. De raad van elf komt met een scène waarin een moderne versie van het kerstverhaal wordt gebracht. Volgens het Evangelie van Lucas gaan Jozef en de zwangere Maria naar Bethlehem om aan een volkstelling van de Romeinen mee te doen.

Een groot deel het programma voorziet in korte komische scènes, die uitgevoerd worden door De Eend en de Vos: de strubbelingen in een supermarkt op zondag. Ruud & Van Huut komen met het programma 'Heel de parochie bakt voor het Laatse Avondmaal'. De twee dames van 35 Cent vertellen wederom over hun merkwaardige vakantiecapriolen. Cabaretgroep Sknøvl brengt in een hoog tempo onderwerpen interactief op een videoscherm. "Hoe? Ja dat is eigenlijk niet uit te leggen", zegt regisseur Snelder.

De toegangskaarten voor de Paljasrevu zijn voor € 7,50 te koop bij café De Buitenmolen, in Gemak Shop Leuven aan de Grietsestraat en in Café Rooie Jan in de Weverstraat.

Meer berichten
Shopbox