Logo zevenaarpost.nl


In het volle zonlicht begeeft kardinaal Willem Eijk zich na binnenkomst in de Sint Andreaskerk naar het altaar. Eijk is hoofdcelebrant in de eucharistieviering in verband met de fusie van de parochies Sint Willibrordus en Vier Heilige Evangelisten.(foto: Ab Hendriks)
In het volle zonlicht begeeft kardinaal Willem Eijk zich na binnenkomst in de Sint Andreaskerk naar het altaar. Eijk is hoofdcelebrant in de eucharistieviering in verband met de fusie van de parochies Sint Willibrordus en Vier Heilige Evangelisten.(foto: Ab Hendriks) (Foto: Ab Hendriks)

'Tijd om de krachten te bundelen'

"In onze tijd zijn wij genoodzaakt onze krachten te bundelen, daarom zijn wij dankbaar dat een aantal mensen uit uw parochie een functie in het nieuwe parochiebestuur wil bekleden. Uw bestuurstaken zult u met Gods hulp kunnen uitvoeren. U werkt in een groot gebied."

ZEVENAAR - Dit liet kardinaal Willem Eijk, aartsbisschop van Utrecht, weten tijdens de overhandiging van de benoemingsbrieven aan de nieuwe bestuursleden van het parochiebestuur van de Parochie Sint Willibrordus. Dit nieuwe bestuur is nodig omdat twee Liemerse parochies zijn samengegaan: Heilige Vier Evangelisten Duiven en Westervoort en Sint Willibrordus Zevenaar. Sinds 1 januari bestaat de nieuwe parochie Sint Willibrordus uit dertien RK Geloofsgemeenschappen in de Liemers, inclusief Doesburg.

Kardinaal Eijk: "Het is een feestelijke start van deze eucharistieviering, één dag na Driekoningen, het feest van de Openbaring van de Heer." En pastoor Thanh Ta, niet zonder trots: "Dit is een viering met zes heren (de kardinaal, de pastoor, twee pastoraal werkers, een diaken en een diaken-assistent, AH), waar maak je dat nog mee." Inderdaad de viering mag indrukwekkend genoemd worden. Rond het altaar staan de zes heren op een rij. Iets verderop staan, keurig gerangschikt, rode bloemen; de kerststal is nog geheel in tact. "Broeders en zusters, wilt u gaan staan", vraagt kardinaal Eijk. Het Gloria wordt ingezet. Deze lofzang wordt gezongen door een dames- en herenkoren met ondersteuning van organist Paul Sweers. Het geluid klinkt door de akoestiek van de kerk volumineus, bijna theatraal, maar dat past bij deze viering.

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van woensdag 10 januari 2018

Meer berichten
Shopbox