Logo zevenaarpost.nl


De leden van de werkgroep Beeldenroute Zevenaar. Van links naar rechts: Henk Denters, Rokus van den Akker, Wim van den Boom, Herman de Bruin. (foto: Ab Hendriks)
De leden van de werkgroep Beeldenroute Zevenaar. Van links naar rechts: Henk Denters, Rokus van den Akker, Wim van den Boom, Herman de Bruin. (foto: Ab Hendriks) (Foto: Ab Hendriks )

Beeldenroute als verbindende schakel

Onder het motto: Eerst vormt de mens zijn omgeving, daarna vormt de omgeving de mens (Walter Cropius/architect) is door architect Herman de Bruin uit Zevenaar een burgerinitiatief gestart. Hiermee wil hij de handen ineen slaan om een beeldenroute te realiseren, die het nieuw te bouwen outletcentrum aan de A12 verbindt met het Zevenaarse centrum.

ZEVENAAR- Herman de Bruin realiseert zich als geen ander dat zijn plan behoorlijk ambitieus is. Daarom moet er draagvlak worden gecreëerd. Daartoe richtte afgelopen zomer een werkgroep op, bestaande uit Henk Denters, Wim van den Boom en Rokus van den Akker. Hij legde zijn plan ook voor aan onder andere de gemeente, Kunstwerk! en de centrummanager. "Wij als werkgroep Beeldenroute Zevenaar, weten dat de outlet er kom en er liggen plannen om het centrum van Zevenaar te verlevendigen. Dat kan een win-winsituatie opleveren, want een beeldenroute met kunst in de openbare ruimte zou een steentje bij kunnen dragen en het de moeite meer dan waard maken een inspirerend bezoekje te brengen aan Zevenaar als regionale kunststad", menen de vier heren. "Tevens willen wij niet alleen een verbinding tot stand brengen, maar ook lokale kunstenaars een podium bieden."

In het plan van De Bruin loopt de beeldenroute, die tevens een toeristische attractie wordt waar men kan genieten van natuur en cultuur, vanaf de outlet via de Babberichseweg (Gimbornhof) naar het centrum. "Wij willen de route ook koppelen aan HAL12, een belangrijk exponent, alwaar kunst te zien zal zijn door middel van wisseltentoonstellingen uit het depot van het Liemers Museum. De route kan lopend of fietsend worden afgelegd. We denken dan bijvoorbeeld aan een fietsenplan, waarbij de bezoeker aan de outlet een fiets kan huren", verwoordt Henk Denters, voorzitter van de werkgroep.

Lees het hele artikel in de Zevenaar Post van woensdag 10 januari 2018

Meer berichten
Shopbox