Logo zevenaarpost.nl


Albert Heijn houdt landelijk regelmatig buurtLunches in de winkel, maar in Zevenaar wordt het veel grootser aangePakt. (foto: PR)
Albert Heijn houdt landelijk regelmatig buurtLunches in de winkel, maar in Zevenaar wordt het veel grootser aangePakt. (foto: PR) (Foto: PR)

Albert Heijn en Pelgromhof slaan handen ineen voor ouderen

Gezellig, samen met familie of vrienden het nieuwe jaar inluiden: voor velen vanzelfsprekend voor anderen iets minder. Wist u dat 20% (420.000) van de ouderen geen Kerstmis en Oud & Nieuw heeft gevierd? Wist u dat ruim de helft hiervan, 200.000 ouderen, tijdens de feestdagen écht alleen was? (Bron: Ouderenfonds, 2017)

ZEVENAAR - Uit onderzoek is dan ook gebleken dat ouderen eenzaamheid een lastig onderwerp vinden om bespreekbaar te maken en daar moet verandering in komen. Albert Heijn Zevenaar en de Pelgromhof hebben daarom de handen ineen geslagen om op zondag 7 januari van 12.00 uur tot 16.00 uur een Nieuwjaarsbingo te houden voor ouderen van de Pelgromhof en ouderen van buitenaf die écht wat gezelligheid kunnen gebruiken.

Iets doen voor een ander

Onder het motto: Iets doen voor een ander is het mooiste wat er is zet Albert Heijn zich daarom in voor dit maatschappelijke probleem door lokale activiteiten te houden, zoals buurtlunches in de winkels. Filiaal Zevenaar had het idee om naast een lunch er een middagvullend programma van te maken om zo iets extra's te doen voor de Zevenaarse ouderen. In de Pelgromhof werd een uitstekende samenwerkingspartner gevonden om een grootser evenement te realiseren voor ongeveer tachtig ouderen onder leiding van Lindsay Hübner en Ton van de Kraats. Het evenement vindt namelijk plaats in de feestelijk aangeklede theaterzaal van de Pelgromhof met een uitgebreide lunch, live-muziek, een bingo onder leiding van een quizmaster en leuke prijzen beschikbaar gesteld door Zevenaarse winkeliers. Deskundig zorgpersoneel van de Pelgromhof zal ook bij het evenement aanwezig zijn.

Aanmelden

De Nieuwjaarsbingo is toegankelijk voor zowel ouderen die woonachtig zijn in de Pelgromhof als ook daarbuiten. Daarom is deze oproep voor alle familieleden, kennissen, buren, mantelzorgers, medewerkers in de zorgsector van (eenzame) ouderen: kent u iemand die oprecht een middagje gezelligheid kan gebruiken, meldt die persoon dan aan via: lindsay.hubner@ahold.com Vermeld in de mail: voor- en achternaam van de persoon die een uitnodiging verdient, alsmede de leeftijd én beknopt de situatie van de persoon die u een gezellige middag gunt. Aanmelden kan nog uiterlijk tot en met vrijdag 5 januari 13.00 uur, waarbij uit alle aanmeldingen een selectie wordt gemaakt. De geselecteerden ontvangen per omgaand een uitnodiging via de mail om de Nieuwjaarsbingo op 7 januari in de Pelgromhof bij te wonen.

Meer berichten
Shopbox