Logo zevenaarpost.nl


Foto: Ab Hendriks

Met de bolderkar voorop in de Boemelparade

De basisschoolleerlingen van groep acht van Het Kofschip en Lindenhage namen onlangs een Bolderkar voor hun school in ontvangst. De gulle gever is Stichting Vrienden van Carnaval in Boemelburcht.

ZEVENAAR - De leerlingen gaan de bolderkar versieren en op carnavalszondag 11 februari meetrekken in de Boemelparade. Maria Grob, directeur van Het Kofschip: "Wij doen mee! We promoten hiermee onze school en het carnaval in Boemelburcht. We gaan met de leerlingen een paar kunstige carnavaleske karren bouwen. Onze leerling Max Jansen is jeugdprins en zijn adjudant is Giel Staring, hij is leerling van Lindehage."

"Wij willen de jeugd meer betrekken bij het carnaval en ze een prominente plek geven in de Boemelparade", vertelt Marc van den Boom van de stichting. "Daarom schenken wij iedere basisschool een bolderkar, die door een groep kinderen onder begeleiding van een leerkracht of enthousiaste ouders, kan worden omgetoverd tot bolder-carnavalswagen! Bouwmarkt Formido schenkt iedere school een waardebon van 25 euro voor materialen om de kar op te tuigen. Bijna alle scholen in Zevenaar doen aan onze actie mee." De leerlingen hebben de boodschap goed begrepen, want de bolderkarren werden door stadsprins Max en adjudant Giel direct in gebruik genomen om over het schoolplein de polonaise te lopen.

Meer berichten
Shopbox