Stadsprins Richard Bouwman van Boemelburcht in actie. Hij gaf in de residentie van De Nachtuulen zijn visitekaartje af: feesten en polonaise lopen tussen het publiek. (foto: Ab Hendriks)
Stadsprins Richard Bouwman van Boemelburcht in actie. Hij gaf in de residentie van De Nachtuulen zijn visitekaartje af: feesten en polonaise lopen tussen het publiek. (foto: Ab Hendriks)

Boemelburcht met prinses Sylvia

De vrouwenemancipatie heeft Stichting Boemelburcht in haar greep. Na diepgaand overleg tussen de vijf carnavalsverenigingen is een akkoord gesloten waarmee vrouwen als prinses naast de stadsprins in Boemelburcht mogen functioneren. Dit seizoen is dat prinses Sylvia.

ZEVENAAR - Na een schimmenspel verscheen stadsprins Richard Bouwman van carnavalsvereniging De Nachtuulen in Oud-Zevenaar ten tonele. Hij koos Frans Heijneman als zijn adjudant. Dit tweetal leidt tussen 10 en 13 februari de carnavalisten in Boemelburcht door de Vier Dolle Dagen heen. Stadsprins Richard had de carnavalisten direct in zijn greep. Hij bouwde een carnavalssfeer op, zoals die moet zijn. Hij bleef na zijn verschijning niet passief op het podium staan, maar gebruikte het hele podium om de carnavalisten aan de gang te krijgen. Hij stortte zich vervolgens het publiek en zette een polonaise in. De Nachtuulen en Boemelburcht gaven hiermee een duidelijk signaal af: het carnavalsseizoen is geopend.

Max Jansen is de nieuwe jeugdprins en Giel Staring is zijn adjudant. Deze jonge heren moeten wel zonder prinsesje het carnaval zien door te komen. En dat gaat ze lukken, want zij organiseerden onmiddellijk na hun opkomst een polonaise op eigentijdse muziek, dwars door het publiek heen.

De Stichting Vrienden van Carnaval in Boemelburcht heeft inmiddels naam opgebouwd door het carnaval in Zevenaar te laten floreren. Het gezelschap bestaat uit doorgewinterde carnavalisten. Zij starten ieder jaar een project waarmee gedeelten van de opbrengst naar de carnavalsverenigingen gaat: het Boemeldrankje in 2016 en in 2017 de Boemelburchtsjaal. "Ik ben trots, omdat ik namens de vrienden een nieuw item voor 2018 ga presenteren: een Boemelburcht vlag", liet Pablo van Dick het publiek weten. Een luid applaus ging door de zaal. Hieruit blijkt dat de vlag, in de kleuren van Boemelburcht, ook een collectes item gaat worden.

Lees het complete artikel in de Zevenaar Post van 15 november 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden