Zevenaar fleuriger dankzij inwoner Cor Oostveen

ZEVENAAR - Maandag 17 oktober om 13.30 uur gaan de eerste van vele bloembollen de grond in bij de Martinusschool in Zevenaar. Wethouders Tienke van der Werf (onderwijs) en Toon Albers (openbare ruimte) steken de handen uit de mouwen en poten gezamenlijk de eerste bollen. Deze actie is het gevolg van het idee van inwoner Cor Oostveen. Samen met Het Krachtlokaal heeft hij deze bloembollenactie mogelijk gemaakt.

Het idee voor de bloembollenactie is afkomstig van inwoner Cor Oostveen. Hij is van mening dat de gemeente Zevenaar wel groen, maar niet fleurig genoeg is. Met de ervaringen bij de Martinusschool hoopt de betrokken inwoner dat meerdere schoolomgevingen in de gemeente Zevenaar opgefleurd worden. Het idee van Oostveen vond steun bij Het Krachtlokaal. Met wat hulp heeft hij meerdere scholen benaderd en geënthousiasmeerd voor het project. Daarnaast zijn sponsoren Stichting I-Bulb en Rob de Wit Loonbedrijf uit Pannerden bereid gevonden mee te werken aan deze actie.

Gastlessen en nog meer bloemen

Basisscholen De Tamboerijn en De Wissel zijn de volgende scholen waarbij de omgeving opgefleurd wordt. Daar worden op respectievelijk dinsdag 18 oktober om 16.00 uur en woensdag 19 oktober om 11.00 uur ook diverse bloembollen gepoot. Het fleurige project wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemende scholen, Stichting IBulb en Rob de Wit Loonbedrijf. Henk Berntsen, vrijwilliger bij Natuur- en Milieu Educatie Liemers, verzorgt speciale gastlessen rondom dit thema.

Samen aan de slag

Het Krachtlokaal is een samenwerkingsproject van Baston wonen, Caleidoz welzijn, de gemeente Zevenaar, Plavei en de politie Gelderland-Midden. Het is een platform voor goede ideeën en ondersteunt mensen met een idee om de Zevenaarse dorpen en wijken aantrekkelijker, duurzamer, interessanter of veiliger te maken met denk- en doekracht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden