Dialect Top 100 op RTV Favoriet

RTV Favoriet zendt op zondag 18 december tussen 09.00-18.00 uur de top 100 met alleen dialectmuziek uit. De presentator is Hans Jansen.

ZEVENAAR - Jansen presenteert al 17,5 jaar het programma Laot Hans maor schuuven tweewekelijks op zondagmorgen bij RTV Favoriet. Hij wil met de Top 100 het dialect als een regionale identiteit onderstrepen. Dialectmuziek is immers een verzamelbegrip voor zang en muziek in de plaatselijke of regionale streektaal. De marathonuitzending van 9.00 uur is mogelijk omdat de collega's van andere programma's hun zendtijd voor die dag hebben ingeleverd. "En daar ben ik dankbaar voor. Het is nu mogelijk om een heel divers radioprogramma samen te stellen. Het wordt een gezellige zondag. In de uitzending verwelkom ik ook gasten die allemaal een binding hebben met liedjes in de streektaal. Ook is er ruimte voor live optredens. Voor het programma hebben wij inmiddels een tijdpad samengesteld, zodat het aftellen tot de nummer één tot op de seconde goed gaat!"

Hans Jansen heeft bij de samenstelling en programmering gebruik gemaakt van de top 100 ervaring die Eric van den Berg bij Omroep Gelderland heeft. Deze omroep presenteert in november voor de tiende keer de Gelderse Top 100. Dit is een radiofeest met artiesten uit de provincie. "We gebruiken van Omroep Gelderland de online-stemwijzer waarop de luisteraars vanaf 1 november tot 1 december op de website rtv-favoriet.nl hun eigen keuze kunnen bepalen, maximaal 10 liedjes. Nu al kan de stem worden doorgegeven op emailadres h.jansen94@chello.nl. De Top 100-lijst met alle gekozen artiesten wordt na 4 december gepubliceerd."

Hans kan niet voorspellen hoe er gestemd gaat worden. "De stemmen komen uit de gehele Liemers en de Betuwe. Het gaat er bij de luisteraars om wat vind je mooi en wat niet. Zo simpel is het. En natuurlijk heb je de specifieke fans van een dialectzanger, zangeres of band en die gaan wellicht massaal op hun favoriete artiest stemmen. Ik ben erg benieuwd! De eerste plaats van de Top 100 kan heel verrassend zijn!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden