Logo zevenaarpost.nl


Vier dagen feest in Aerdt met Feestorkest Kaliber

AERDT - Het dorp Aerdt viert vier dagen kermis vieren, van zaterdag 19 augustus tot en met dinsdag 22 augustus. Het volgende programma is vastgesteld. Vrijdagavond 18 augustus is er een generale repetitie van de diverse onderdelen van de vereniging. Aanvang 20.00 uur in dorpshuis Eensgezindheid. Iedereen is van harte welkom.

Zaterdag 19 augustus gaan de deuren van de zaal weer open om 18.30 uur, Hierna zal het Koningspaar worden afgehaald. De Schutterij vertrekt om 18.45 uur naar de Aerdtse Kerk, waar om 19.00 uur de kerkdienst zal plaatsvinden. Iedereen die met de schutterij mee wil lopen naar de kerk in welkom. Om 19.45 uur zal er gevendeld worden waarna de voorzitter de kermis 2017 officieel opent. De band Kaliber maakt er deze avond weer een geweldig feest van. De kermisattracties zijn vanaf 18.30 uur geopend. Tijdens de Aerdtse kermis kan er volop gedanst worden. Op het dorpsplein staan diverse attracties opgesteld voor jong en oud.

Het Koningspaar wordt zondag 16.00 uur afgehaald en een uur later wordt vertrokken voor de optocht naar onder Aerdt. Medewerking verlenen drumfanfare Eensgezindheid Aerdt en harmonie St. Caecilia uit Herwen, officieren en vendeliers van de schutterij en natuurlijk alle schutters. Er wordt een pauze gehouden bij de Fam. Jacobs. Hier vindt de traditionele loting plaats voor het prijsschieten op maandag.

Maandag 21 augustus om 09.00 uur begint een optocht door het dorp. Dit jaar gaat de optocht naar Fam. Verhagen aan de Molenhoek. Na de vendelhulde gaat het richting vogelweide, voor het prijs- en koningschieten. Zodra de prijzen geschoten zijn en de nieuwe koning bekend is, volgt de afmars naar het dorpshuis. Om 20.00 uur komt het nieuwe koningspaar met hofhouding onder begeleiding van de schutterij de zaal binnen. Ook de Drumfanfare treedt deze avond op.

Dinsdag om 12.00 uur komen koningspaar en hofhouding de zaal binnen onder het zingen van het Wilhelmus. Om 13.00 uur worden de prijzen uitgereikt van het prijsschieten op maandag. De koningin krijgt een gouden ring aangeboden. En dan zet het orkest de kinderdans in. Dinsdagavond komt zustervereniging Vrede en Vriendschap uit Herwen op bezoek. De Aerdtse kermis 2017 sluit om precies 24.00 uur af met het Wilhelmus.

Tijdens de Aerdtse kermis kan er volop gedanst worden. Op het dorpsplein staan diverse attracties opgesteld voor jong en oud.

Reageer als eerste
Meer berichten