Logo zevenaarpost.nl


Foto: PR

Crescendo strikt Duitse Bierbrouwer

Muziekvereniging Cresendo houdt op zondag 27 augustus worden voor de negende keer de Open Ooyse Bierpulschuif Wedstrijden. De deelnemende teams - heren, dames en eventueel gemengd - strijden om de felbegeerde Willy Hendriks-bokaal. Muziekvereniging Cresendo heeft een internationale sponsor weten te strikken, dus zijn er dit jaar veel meer prijzen te winnen.

OOY - Het evenement is een unieke wedstrijd waarbij gezelligheid en geluk voorop staan. Het concept blijkt erg goed te werken, want het aantal deelnemers en bezoekers groeit ieder jaar nog steeds. Mede daardoor zijn de brouwers van het Duitse biermerk Veltins aan boord gesprongen om het concept verder uit te bouwen. Net zoals vorig jaar zal het evenement plaatsvinden in het Schuttersgebouw EMM aan de Slenterweg 2 in Ooy-Zevenaar.

Willy Hendriks-bokaal

Tijdens de wedstrijden wordt gestreden om de Willy Hendriks-bokaal, een wisselbeker die uitgereikt wordt aan het beste team. De wisselbeker is genoemd naar de medeoprichter en bedenker van het evenement. Voor het eerst worden voor deze editie de resterende prijzen en een aantal extra prijzen ter beschikking gesteld door de nieuwe hoofdsponsor Veltins. Het bierpulschuiven is een echte teamsport.

Gratis bier winnen

Elk team, heren, dames en eventueel gemengd, bestaat uit drie teamleden die elk, per ronde, een bierpul gevuld met bier over een 27 meter lange baan moeten schuiven. Hoe verder geschoven wordt hoe beter. Voor de toeschouwers valt er ook veel te beleven. Zij kunnen baanvakken kopen. Alle pullen met bier die in hun baanvak terechtkomen wordt gratis aan hen ter beschikking gesteld. Een dolle boel natuurlijk. Dit jaar wordt ook nog eens een waardevolle publieksprijs ter beschikking gesteld door Veltins. Het geheel wordt omlijst met een ludieke presentatie en gezellige schuifmuziek. Vanaf 13:00 uur starten de wedstrijden.

Reageer als eerste
Meer berichten