Aan de verkeersborden is te zien dat een gedeelte van de Kerkstraat een tweerichtingsweg is geworden. (foto: Danny van der Kracht)
Aan de verkeersborden is te zien dat een gedeelte van de Kerkstraat een tweerichtingsweg is geworden. (foto: Danny van der Kracht)

Twee richtingsverkeer in deel Kerkstraat

ZEVENAAR - Een deel van de Kerkstraat in Zevenaar is vanaf vorige week woensdag een tweerichtingsweg geworden. Het gedeelte tussen het Stationsplein en de ingang van het gemeentehuis van Zevenaar is vanaf nu opengesteld voor verkeer vanuit twee richtingen. De rest van de Kerkstraat blijft gewoon een eenrichtingsweg. De nieuwe verkeerssituatie in de Kerkstraat zorgt ervoor dat het gemeentehuis beter bereikbaar wordt. Daarnaast kunnen bezoekers ook gemakkelijker bij de Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers komen. Deze is sinds enkele weken ook ondergebracht in het pand aan de Kerkstraat. Ook bezoekers van Hal12 hoeven niet meer om te rijden. Aangezien het gedeelte bij het gemeentehuis nu tweerichtingsverkeer is, kunnen automobilisten nu ook het gemeentehuis bereiken als zij vanuit de richting van het station van Zevenaar komen. Tot vorige week woensdag was dit niet mogelijk en moesten zij omrijden via Stationsstraat, Oranjelaan en Nieuwe Doelenstraat om bij het gemeentehuis, de RSD en Hal12 te komen. Met de fusie tussen Rijnwaarden en Zevenaar op 1 januari 2018 en de ontwikkelingen van Hal12 verwacht de gemeente meer bezoekers en dus meer verkeer in de Kerkstraat. De verkeersaanpassing is vooralsnog een tijdelijke maatregel, in afwachting van de definitieve invulling van het BAT-terrein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden