Gerda met de burgemeester
Gerda met de burgemeester Foto:

Koninklijke onderscheiding voor Gerda Peelen

Algemeen

LOBITH - Donderdagmiddag 25 april heeft de afdeling van de Zonnebloem Lobith, Tolkamer en Spijk een geweldige middag gehad. En niet alleen vanwege het 40 jarig bestaan van de afdeling.

De middag bij Partycentrum Schipperspoort in Lobith werd zoals altijd begonnen met een heerlijk kopje koffie en gezellig bijpraten bij een muziekje. Het thema voor het Jubileumfeest was Kleintje Kermis. Met als belangrijk onderdeel het Koningsschieten.

Wie kon dat beter inluiden dan onze burgemeester, Lucien van Riswijk? Hij loste het eerste schot. Helaas werd dit schot gemist.

Daarna was 1 van onze eregasten Henk Peelen aan de beurt. Henk had meer succes. Hij wist de vogel van de stok te schieten, en koos als koningin, zijn vrouw Gerda. Wat Gerda niet wist, was dat deze middag voor haar onvergetelijk zou worden. Gerda is al 27 jaar vrijwilliger van de Zonnebloem, bezoekt al jaren verschillende gasten, verzorgde jaren de prijzen voor de loterij, en is geliefd bij iedereen. Daarnaast heeft ze 10 jaar de jeugdhobbyclub in Lobith ondersteund, was ze jarenlang vrijwilliger bij den Ooiman in Doetinchem, en 17 jaar vrijwilliger bij Verpleeghuis Lobede in Tolkamer. Als grote verrassing werd Gerda daarom geridderd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!

Gerda was zeer verrastā€¦..Onder het toeziend oog van al haar vrienden, familie en alle gasten en vrijwilligers van de afdeling, kreeg ze het prachtige lintje opgespeldā€¦..Na alle gelukwensen was er voor iedereen een heerlijk warm en koud buffet, en tot slot nog een ijsbuffet. Wat een bijzondere middag, voor alle aanwezigen, maar in het bijzonder voor Gerda en Henk.

Afbeelding