Bijeenkomst over dementie en het levenseinde in Zevenaar

Algemeen

ZEVENAAR - Voor iedereen die meer wil weten over hoe je bij dementie zelf regie kunt houden over het levenseinde organiseert de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) een informatiebijeenkomst op dinsdag 9 april in de Turmac Cultuurfabriek aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. Iedereen is welkom, graag wel vooraf inschrijven via de website van de NVVE. Het programma start om 14.30 uur (inloop 14.00 uur) en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De toegang is gratis.

De kans dat iemand in zijn leven dementie krijgt is 1 op 5. Naarmate de ziekte vordert, verliest men steeds meer de regie over het eigen leven. Niet iedereen wil dat tot het einde toe meemaken. Op de bijeenkomst leggen medewerkers en vrijwilligers van de NVVE álle mogelijkheden uit om zelf regie te kunnen houden op het levenseinde. Op het programma staan de korte documentaire  Nu weet ik het nog  met nagesprek en de lezing  Dementie en het levenseinde, nu weet u het nog.  Tijdens de inloop en de pauzes staan vrijwilligers en medewerkers klaar voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast is er doorlopend een informatietafel met brochures en informatie over (digitale) wilsverklaringen.

Wie zich inschrijft en de bijeenkomst bezoekt, ontvangt na afloop het digitale boekje Dementie en het levenseinde van de NVVE. Aanmelden via nvve.nl/uitgeest of bel naar 020-6200690.

Datum: Dinsdag 9 april
Plaats: Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27 in Zevenaar
Tijd: 14.30 uur (inloop 14.00 uur) – 17.30 uur
Toegang: gratis