Ingrid Kersten, rijinstructeur en mede-eigenaar van verkeersschool Louana uit Zevenaar
Ingrid Kersten, rijinstructeur en mede-eigenaar van verkeersschool Louana uit Zevenaar Foto: Louana

Eigenaar rijschool Louana op de voet gevolgd in NPO3-serie ‘De Rijles’

Algemeen

ZEVENAAR - Ingrid Kersten, mede-eigenaar van rijschool Louana uit Zevenaar, wordt wekenlang op de voet gevolgd in het tv-programma De Rijles, een nieuw feelgood-programma van KRO-NCRV. Vanaf maandag 8 april kan iedereen drie weken lang elke werkdag zien hoe Ingrid en negen andere rijschoolhouders leerlingen klaarstomen voor veilige, zelfstandige kilometers in het verkeer.


De Rijles is een human-interestprogramma waarbij je “een inkijkje krijgt in het werk van een rij-instructeur en de band die er ontstaat tussen leerling en instructeur.” In het programma volg je het reilen en zeilen van tien rijscholen.

Ingrid, sinds april 2023 samen met zakelijk partner Tadj Shirzad eigenaar van verkeersschool Louana uit Zevenaar, is een van de instructeurs die op de voet wordt gevolgd. In vijftien afleveringen zien we hoe zij haar leerlingen voorbereidt op hun deelname aan het verkeer.

Voor Ingrid is de deelname aan het tv-programma een kers op de taart. “We zijn al met hartstikke gave dingen bezig sinds we Louana hebben overgenomen, maar hóé mooi is het dat heel Nederland straks kan zien hoe het er bij ons aan toegaat, als we met een leerling in de lesauto stappen. Als instructeurs hebben wij zo’n mooie en dankbare baan, hopelijk snapt iedereen straks waarom wij dit werk zo graag doen.”

De verkeersschool, die zeer bekend is in de regio Zevenaar, Arnhem en Doetinchem (“als het aan ons ligt, gaan we nog véél verder!”), hoopt met hun deelname aan De Rijles zowel jonge als oudere mensen enthousiast te maken. Mensen zonder rijbewijs, maar óók mensen die het papiertje al op zak hebben, maar bijvoorbeeld een opfriscursus of rijtest nodig hebben, of hun rijbewijs voor de motor of aanhangwagen willen halen.

Daarvoor zijn uiteraard ook rijinstructeurs nodig. “We groeien hard en zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. We hopen dan ook dat er tussen de kijkers mensen zitten die denken: ‘hé, rijinstructeur worden, dat lijkt mij wel wat!’ Tegen hen willen we dan ook zeggen: pak de telefoon en neem contact met ons op! Bij ons kan je aan de slag in loondienst, als zzp’er en als franchisenemer. En we denken graag mee over het vergoeden van de opleiding!”