Een sfeerimpressie van bovenaf
Een sfeerimpressie van bovenaf

Baston Wonen bouwt 30 verplaatsbare (flex)woningen aan Reisenakker

Algemeen

ZEVENAAR - Baston Wonen bouwt eind dit jaar 30 verplaatsbare (flex)woningen met langdurige kwaliteit aan de Reisenakker in Zevenaar. 

Met het toevoegen van deze huizen voor statushouders, starters en andere een- en tweepersoonshuishoudens levert de woningbouwvereniging een bijdrage aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Zevenaar.
Baston Wonen en de gemeente Zevenaar hebben de haalbaarheidsfase van het plan afgerond. In nauwe samenwerking is gekeken naar geschikte locatie(s) en de procedures rond het stedenbouwkundig plan. Dit heeft bijgedragen aan de gewenste versnelling van deze woningbouw.

In het ontwerp van Barli is gekozen voor kwaliteit: een prettige aansluiting bij de directe omgeving en een hoogwaardige uitstraling. Efficiënter en duurzamer bouwen, zorgen voor betaalbaar wonen en een fijn huis.

De woningen van 40 m2 met een huurprijs van € 650,43 zijn praktisch ingedeeld en comfortabel. Het nieuwe woonplan wordt een combinatie van grondgebonden en gestapelde woningen (2 woonlagen). De studio’s hebben een eigen entree, woonkamer/keuken en een afgesloten slaapkamer. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval en verbinding met de buitenomgeving. De woningen worden uitgevoerd met onderhoudsarme materialen. De beschikbare woningen worden op een later moment aangeboden via www.entree.nu.

De binnentuin van het plan, gelegen tussen de woningen, biedt een belangrijk meerwaarde voor de leefbaarheid, het is dé plek om elkaar te ontmoeten. De gezamenlijke buitenruimte wordt ingericht in samenwerking met de toekomstige bewoners. 
Tijdens een informatiebijeenkomst zijn de omwonenden vandaag meegenomen in de plannen. Vanuit de visie ‘Samen doen waar we goed in zijn’ zijn Hagemans Vastgoedonderhoud en LA Architecten Ingenieurs betrokken geweest bij het woningconcept van Barli.

De woningen van 40 m2 met een huurprijs van € 650,43 zijn praktisch ingedeeld en comfortabel