Informatieavond Liemerse parochie over missionaire parochie

Algemeen

ZEVENAAR - Om vrijwilligers, parochianen en andere belangstellenden kennis te laten maken met het fenomeen van de ‘missionaire parochie’ organiseert het pastoraal team van de Liemerse parochie Sint Willibrordus een open informatiebijeenkomst op woensdag 21 februari van 19.30-21.30 uur in de H. Andreaskerk, Kerkstraat 2 in Zevenaar. 

De beweging van de missionaire parochie is ontstaan uit een verlangen naar vreugde en enthousiasme in de kerk en de groeiende wens naar betrokkenheid, en verdieping van het geloof. Zo’n geloofsklimaat noemt paus Franciscus ‘missionair’. Het doel van dit proces is een vernieuwing, gericht op inhoud, niet op structuur.

De parochie Sint Willibrordus heeft in de afgelopen jaren helaas heel wat kerken moeten sluiten vanwege te weinig kerkgangers. Tegen die achtergrond probeert de parochie toch inspirerend en gastvrij te zijn , en uiteindelijk relevant voor de samenleving, aldus de pastoor van de parochie, Thanh Ta, namens de voorbereidingsgroep. Het fenomeen van de missionaire parochie blijkt al op vele plekken in katholiek Nederland zichtbaar te zijn. Ja, zelfs in de rest van Europa staat de ‘missionaire parochie’ op de agenda. In binnen- en buitenland werkt de rooms Katholieke kerk aan vernieuwing van haar kerkgemeenschappen waar -huidige en nieuwe- parochianen zich welkom weten en een leven lang kunnen groeien in geloof.

Naast het bijwonen van bovengenoemde informatieavond, kunnen belangstellenden ook deelnemen aan de landelijke conferentie over de missionaire parochie die gehouden wordt op zaterdag 6 april te Veenendaal. Voor meer informatie: www.rkliemers.nl