Expositie in Aerdt

Algemeen

AERDT - Op zondag 3 maart opent de Kunstkring Het Gelders Eiland een nieuwe expositie. De officiële opening is op 3 maart om 14.30 uur. Op deze expositie zijn beelden in brons te zien van Kieta Nuij en tekeningen, illustraties en collages van Tanja ten Wolde.

Kieta Nuij is beeldhouwer; ze werkt voornamelijk in brons, soms in klei. In haar beelden geeft ze vorm aan allerlei facetten van het menselijk leven. Gratie en schoonheid, verstilde beweging, maar ook spanning en worsteling, de ruwe kanten van de ervaring dus. Haar beelden zijn de weerspiegeling van de ziel.
Bij Tanja ten Wolde staan mensen in allerlei gedaantes en situaties centraal in haar werk; soms zijn het eigenlijk net dieren. Haar huidige werk loopt uiteen van fantasierijke prenten en merkwaardige portretten tot de wat abstractere (collage) kunstwerken. Met behulp van (digitale) collagetechnieken mengt ze haar prenten met eigen fotomateriaal en bijzondere kleurstellingen in verschillende beeldlagen tot een soort “fotoschilderijen”.

De muziek bij de opening wordt verzorgd door de regionaal bekende zanger/gitarist Paul Mulder. Hij komt ongetwijfeld weer met enkele nieuwe ‘handgemaakte’ liedjes. De expositie in de Kerk van Aerdt is op de zondagen 3, 10, 17 en 24 maart van 14.00-17.00 uur

Adres: Kerkweg 26, Aerdt.