Roger Burer tilt twee stoelen uit de vrachtauto. Alona en Lisa kijken toe.
Roger Burer tilt twee stoelen uit de vrachtauto. Alona en Lisa kijken toe.

Gratis meubels geschenk uit de hemel voor Oekraïners

Algemeen

PANNERDEN - De wereld een beetje mooier kleuren. Dat is wat Roger Burer en zijn vrouw Martine Ganzeboom doen. De eigenaren van Hét Wooncentrum Zevenaar leverden vorige week een complete inrichting voor de nieuwe opvanglocatie voor Oekraïners aan de Aerdtsestraat 4 in Pannerden. Geheel kosteloos. 

Drie zaken hebben Roger Burer en zijn vrouw Martine Ganzeboom onder de vlag van Hét Wooncentrum: in Almelo, Apeldoorn en in Zevenaar aan de Edisonstraat.
Roger Burer: “Op de eerste verdieping van onze vestiging in Zevenaar hebben we de outlet, met meubels uit al onze drie zaken die uit de collectie zijn. Deze verdieping willen we medio maart bij onze bedrijf betrekken. De grote vraag die we ons stelden was wat we met de meubels gingen doen. Het zijn voor veel mensen moeilijke tijden. We kunnen hier mensen zeker blij mee maken dachten we. Daarop hebben we contact gezocht met de gemeente Zevenaar. Zij kwamen met dit idee.” Op de nieuwe locatie vinden sinds vorige week acht Oekraïense vluchtelingen onderdak, die eerst in het parochiehuis in het dorp zaten. Locatiemanager Manuela Spape is dolblij met de geste van Hét Wooncentrum: “Dat parochiehuis gaat dit jaar plat om plaats te maken voor appartementen. Als je dan zo’n geste op een presenteerblaadje krijgt, echt geweldig. Ik werd er gewoon emotioneel van toen ik de meubels ging uitzoeken.”

Alona en Lisa kijken ondertussen toe hoe Roger Burer en zijn team banken, tafels, stoelen en kasten uit de vrachtwagen laden. De Oekraïense meiden zijn achttien jaar en verblijven al zo’n anderhalf jaar in Pannerden. “Wij zijn blij met alles”, verwoorden ze hun dankbaarheid in - hoe knap - het Nederlands.

Roger: “Daarnaast hebben we contact gelegd met de voedselbank. Ook via die weg hopen we mensen blij te maken die het goed kunnen gebruiken en een extra zetje in de rug verdienen.”