Justin van Wanrooij en Tijn Verhagen wachten geconcentreerd op de service van de tegenstander
Justin van Wanrooij en Tijn Verhagen wachten geconcentreerd op de service van de tegenstander

TTV Zevenaar klaar voor nieuwe competitie

Algemeen

ZEVENAAR - Met vijf tafeltennisteams die actief zijn in de voorjaarscompetitie 2024 bij de senioren, is TTV Zevenaar een beetje op de goede weg terug. Er is weer sprake van nieuwe aanwas en dat biedt veel perspectief.

Door Piet van Breukelen

Vooral bij het eerste team zijn de verwachtingen hoog gespannen, want het is alweer een paar jaar geleden dat TTV Zevenaar op het niveau van de 1e klasse actief was. Initiatiefnemer Donovan Willemsen kampte zijn laatste jaar bij het Didamse Relax met een hinderlijke blessure en is blij nu weer redelijk op niveau te zijn.
Hij is vooral blij dat Tijn Verhagen en Justin van Wanrooij ook van de partij zijn. Van deze twee jongelingen speelde Tijn vorig jaar in de 3e klasse bij Relax en Willemsen wil hem dit seizoen graag begeleiden naar een hoger niveau. Dat was ook de reden voor zijn vertrek bij Relax: meer potentie. Dat hij niet schrikt van het niveau bewees de pas 19-jarige jongeman tijdens de clubkampioenschappen, waarin hij wist te winnen van zijn leermeester Donovan en van Gysbert Wind.
Justin van Wanrooij ging van TTV Zevenaar naar Hercules in Terborg om daar op een hoger niveau te spelen. Daar speelde hij zelfs in de landelijke B jeugd. Nadat hij op zijn 15e was gestopt, is hij weer lid geworden van TTV Zevenaar, omdat er meer spelers van zijn leeftijd zijn komen spelen. Gezelligheid is ook wat waard. Met de oudgedienden Rob Betlem, Maik Stokman en Gysbert Wind gaat het in eerste instantie om handhaving in deze lastige poule. Wind heeft er alle vertrouwen in: “Na een lange periode van afwezigheid op het op één na hoogste niveau in de afdeling Gelre is team 1 weer terug en ik denk dat het een spannend en succesvol seizoen wordt mede dankzij de jeugdige aanwas.”
Voor de overige vier teams in de 3e en 4e klasse is handhaven het toverwoord. Vooral voor de gepromoveerde teams 3 (3e klasse) en 4 (4e klasse). Paul Leunen is helaas door een blessure niet beschikbaar en dat is een aderlating voor team 3. Want hij speelde bij de kampioen alle partijen mee en was met 77% de sterkste speler. Zijn invaller Henk van Boxtel deed het de eerste wedstrijd overigens prima met 2 overwinningen in de met 4-6 verloren wedstrijd tegen Odion 1.
Voor René Alofs en zijn teamgenoten van team 5 wordt het ook een hele klus zich te handhaven na de 4-6 nederlaag in de 1e ronde. Team 4 gaat aan de hand van Sander Braam proberen te promoveren naar de 3e klasse na de 2-8 zege in de 1e ronde op Bredevoort 1.

Voor team 2 tenslotte gaat het een spannende competitie worden volgens Edwin Verhoeven. “Grol 1 heeft met 1202 punten de hoogste ranking en ons team met 1179 punten de laagste. Dat kleine verschil betekent dat het competitieverloop best grillig kan zijn als teams uit meer dan 3 spelers bestaan”, volgens de teamcaptain.