Afbeelding

Theatercollege ‘Zondag met Wouke’ met Richard Korver

Algemeen

ZEVENAAR - Op zondag 25 februari staat het theatercollege “Zondag met Wouke” in het teken van de opkomst van Nederland als narcostaat , met de moord op advocaten, bedreigde rechters, aanvallen met vuurwerkbommen bij woningen en de toenemende hoeveelheid drugsafval in onze bossen. Samen met Richard Korver, vooraanstaand advocaat en mensenrechtenactivist, zal Wouke van Scherrenburg dieper ingaan op deze en andere zorgwekkende thema’s die onze maatschappij raken. Ook het publiek wordt aangespoord om vragen te stellen. Kaarten zijn te koop via www.liemerskunstwerk.nl.

Richard Korver (1970) wilde toen hij jong was acteur worden, zijn andere interesse was de advocatuur. Vanwege de slechte carrièreperspectieven voor het beroep van acteur verkoos hij een opleiding rechten. Sinds 2000 is hij actief als advocaat en geeft daarnaast communicatietraining aan advocaten. Sinds 2015 heeft hij zijn eigen advocatenkantoor. Korver is tevens voorzitter van het Landelijk Advocaten Netwerk voor Gewelds- en Zedenslachtoffers (LANGZS) en zet zich in voor slachtoffers van ernstige misdrijven, zoals zedendelicte

In deze editie van Zondag met Wouke bespreekt Wouke met Richard Korver diverse thema’s. De opkomst van Nederland als narcostaat , met de moord op advocaten, bedreigde rechters, aanvallen met vuurwerkbommen bij woningen, en de toenemende hoeveelheid drugsafval in onze bossen. Maar ook de huidige staat van de rechtstaat in Nederland wordt onder de loep genomen, met specifieke aandacht voor recente ontwikkelingen, de formatie en het tragische incident in Weiteveen. Ook de alarmerende kwesties rond femicide en kindermoord binnen relaties worden besproken. Korver zal inzichten delen over deze schrijnende realiteit en de rol van het rechtssysteem hierin. Tot slot wordt er ingegaan op grensoverschrijdend gedrag in de tv- en sportwereld, waarbij de juridische aspecten worden belicht.

Het belooft een boeiende en informatieve middag te worden, waarbij de complexiteit van deze maatschappelijke kwesties wordt ontrafeld door de scherpe vragen van van Scherrenburg aan Korver, dé expert op het gebied van mensenrechten en juridische vraagstukken.

Locatie: Het Musiater Zevenaar – Warempel zaal
Zondag 25 februari
Aanvang: 14.00 uur
Prijs: € 9,00 p.p.

Bestel online je kaarten op www.liemerskunstwerk.nl

Afbeelding