"Als je overlijdt verdwijnt het ego en kom je in een liefdevolle andere wereld terecht"
"Als je overlijdt verdwijnt het ego en kom je in een liefdevolle andere wereld terecht"

Spiritueel koppel schrijft boek

Algemeen

GROESSEN - Peter Groenewegen (64) en Mirjam Verschure (45) delen de liefde voor elkaar en de belangstelling voor spiritualiteit. Ze vonden elkaar ruim 10 jaar geleden en wonen samen in het Spiritueel Huis in Groessen. Mirjam was pastoraal werker in Duiven, Westervoort, Loo en Groessen, maar heeft nu haar eigen praktijk ‘Grenzeloos Licht’, Peter besloot vier jaar geleden zich volledig te richten op het mediumschap en een punt te zetten achter zijn bedrijf. Ze schreven allebei een boek, ieder op zijn/haar eigen manier. Samen gaven ze een boekpresentatie op 11 november in het Huis van Loo.

Door Alie Engelsman

Mirjam schreef al eerder het boek ‘Dag lieve jij, dag’. Als uitvaartbegeleider wilde ze mensen steunen en tips geven om uitvaartplechtigheden vorm te geven. Het boek ‘Ben ik het Zelf?’ is van een ander kaliber. Daarin beschrijft ze haar zoektocht naar het bestaan van God. “Ik ben opgegroeid in Biddinghuizen. We gingen daar naar de Katholieke kerk. Als kind was ik al bezig met de vraag ‘Bestaat God wel? Wat doe ik in de kerk als ik niet zeker weet of Hij er is?’ Die vraag bleef me bezig houden. Op de middelbare school raakte ik in gesprek met mijn biologielerares. Zij liet me boeken lezen over mensen met bijna-doodervaringen en het boek ‘Vroeger toen ik groot was’, over kinderen die vertelden over vorige levens. Dat intrigeerde me voldoende om theologie te gaan studeren. Na mijn studie wist ik nog steeds niet of God bestond. Ik ben vijf maanden naar India geweest. Daar gaan ze heel anders om met God, Christus en Boeddha. In de westerse wereld vinden we dat God en Christus hoog verheven zijn boven ons. In de oosterse religie zeggen ze ‘Christus zit in jou’. Daar gaat het over Zelf, met een hoofdletter. Zij geloven dat jij even dicht bij God staat als Christus. Aan het eind van die vijf maanden was Christus al wat dichterbij, maar God bleef nog steeds een vraagteken voor me. Dat bleef zo totdat ik ervoor ging zitten om dit boek te schrijven. Toen kreeg ik eindelijk antwoord op de vraag ‘Hoe zit het dan met God?’ Dat verklap ik natuurlijk niet, dat is in mijn boek te lezen.” Het boek van Mirjam is een verhalende beschrijving over haar leven.

Eén groot bewustzijn

Heel anders is het boek van Peter ‘Leven en dood ontrafeld’. De in Arnhem geboren Peter weet al vanaf zijn tienerjaren dat hij contact kan hebben met overledenen. “Toen ik 15 jaar was, werd ik door een vriend, ook een medium, uitgenodigd om een seance mee te maken. Mijn interesse werd gewekt, ik ging op zoek naar meer informatie. Want, hoe kan dat allemaal? Ik heb een technische opleiding gevolgd en mijn eigen technische bedrijf gehad, dus ik zocht vooral wetenschappelijke verklaringen. Ik begon me te verdiepen in onder andere God, Boeddha en Sri Ramana Maharshi en ik vond veel overeenkomsten. Dat was voor mijn het startschot om verder te gaan ontdekken. Mijn boek bevat kennisoverdracht, geeft een verklaring voor het mediumschap en gaat over mijn pad naar verlichting. Belangrijk voor het contact met de andere wereld is dat je je denken volledig uit kunt zetten. Als dat lukt kom je in een wereld waarin het stil is en in die stilte is alles aanwezig. Dan kun je in contact komen met alles wat er is. Ook met overledenen, ik noem ze liefdevolle toeschouwers. Die zijn er nog steeds. Ik geloof dat alles blijft bestaan in één groot bewustzijn. Alle kennis die ik daarover heb opgedaan heb ik opgeschreven in dit boek.”
Peter leerde Mirjam kennen toen zij in de kerk voorging. “Ik vond haar een interessante vrouw met wie ik graag wilde brainstormen over hoe ik dat zag en zo is er iets moois en dieps tussen ons ontstaan. Het is bovendien fijn om samen over dit onderwerp te praten.” Mirjam kwam via Peter in aanraking met het mediumschap. “Ik vond dat in het begin eng. Maar mijn vader is overleden toen ik nog jong was, dus ik wilde ook graag met hem in contact komen. Tijdens een sessie met Peter lukte dat ook. Het heeft wel een tijd geduurd voordat ik me daar zeker in voelde, totdat een vriend van ons overleed en ik zijn nabijheid en energie ook daadwerkelijk ervoer.”

Mediumschap

Samen volgden ze een drie-jarige opleiding in het mediumschap. “We wilden meer zekerheid dat we echt met de andere wereld te maken hebben. Gedachten, ook die van mensen die een sessie meemaken, kunnen namelijk het proces sturen. Tijdens de opleiding leerden we, door het uitschakelen van gedachten, het werkelijk aanvoelen van de aanwezigheid van een overledene. Op die manier komt alles vanuit de andere wereld helder bij je binnen en word je geleid via een soort woordenboek. Dat zorgt voor een helder denken, een helder zien. Ons ego staat het contact met de andere wereld in de weg en ook het weten wat we ten diepste zijn. Om op deze aarde te kunnen overleven is het ego belangrijk. Het ego is verantwoordelijk voor angst, twijfel en oordeel. Dat zorgt voor de bescherming van je lichaam. Ego denkt ook in gescheidenheid: ‘jij bent anders dan ik’, terwijl we in wezen één zijn. Als je overlijdt verdwijnt het ego en kom je in een liefdevolle andere wereld terecht.”
In het Spiritueel Huis in Groessen houdt Peter maandelijks een bijeenkomst. “De ene keer is dat een satsang (samen zijn in waarheid), waarin het gaat om het ontdekken van je diepste zelf, de andere keer staat het contact leggen met overledenen centraal. Ook individuele sessies zijn mogelijk.” Peter is naast medium ook persoonlijkheids- en life-coach. Mirjam gaat voor in uitvaarten, sluit huwelijken, geeft zo nu en dan een lezing en wil blijven schrijven. Het boek van Mirjam wordt uitgegeven door Uitgeverij Oorsprong, Peter geeft zijn boek in eigen beheer uit.
Beide boeken zijn rechtstreeks te koop bij Peter en Mirjam, in boekwinkels te bestellen of online: Mirjams boek via https://uitgeverijoorsprong.nl en Peters boek via https://www.boekenbestellen.nl. Aanmelden voor de boekpresentatie kan via Mirjam@grenzelooslicht.nl of info@inter-advice.nl. Bellen kan ook naar 06-25262535 of 06-30716601.

"Het is fijn om samen over dit onderwerp te praten”