Huishoudens in gemeente Zevenaar krijgen waardebon Zevenaar Doet

Algemeen

ZEVENAAR - Huishoudens binnen de gemeente Zevenaar krijgen eind september per post een waardebon van 7,50 euro die kan worden besteed op www.zevenaardoet.nl, een nieuw, innovatief platform dat bewoners in staat stelt om eigen buurtinitiatieven te realiseren.

Inwoners kunnen zo eenvoudig bijdragen aan initiatieven die de leefkwaliteit en het gemeenschapsgevoel in de directe leefomgeving versterken en zelf de regie nemen over positieve veranderingen in hun wijk. Zevenaar Doet is een initiatief van gemeente Zevenaar. Zevenaar Doet is een online platform dat initiatiefnemers die hun wijk nog leuker, mooier of beter willen maken, de mogelijkheid biedt om geld in te zamelen, vrijwilligers te werven en middelen te vergaren. Van het organiseren van leuke sportmiddagen of speurtochten voor kinderen, het organiseren van een repair café of een kledingbeurs tot het gezamenlijk opfleuren van de omgeving met een bloementuin; Zevenaar Doet biedt alle inwoners van de gemeente de kans om een steentje bij te dragen.

De werking van www.zevenaardoet.nl is eenvoudig. Zodra bewoners een leuk idee hebben, kunnen zij deze indienen op de website. Na een toetsing of het idee aan de spelregels voldoet, kunnen zij medestanders verzamelen en ervoor zorgen dat wijkbewoners hun waardebon doneren aan het initiatief. Hoe meer inwoners zich achter een initiatief scharen, des te groter de kans dat het benodigde bedrag behaald wordt. De initiatiefnemers krijgen dan het bedrag uitgekeerd om het idee uit te voeren.

Een belangrijk aspect van Zevenaar Doet is het bevorderen van de leefkwaliteit, het gemeenschapsgevoel en duurzaamheid binnen de gemeente. “Onze inwoners zijn van onschatbare waarde als het gaat om het verbeteren van de leefkwaliteit in onze gemeente”, zegt Toon Albers, wethouder Leefbaarheid. “Niemand weet beter wat een buurt nodig heeft of graag zou willen, dan de mensen die er wonen. Daarom zijn we erg blij met de start van Zevenaar Doet, omdat het inwoners van onze gemeente in staat stelt om ideeën en plannen te realiseren en samen te werken aan positieve veranderingen.”