Michel en Elzelien zijn er helemaal klaar voor
Michel en Elzelien zijn er helemaal klaar voor

Michel en Elzelien: ‘Het Oktoberfest XL is hét feest waar je bij wilt zijn’

Algemeen

ZEVENAAR - Wie aan oktober denkt, denkt misschien ook wel aan het Oktoberfest. In Zevenaar barst zaterdag 7 oktober het feest op ’t Grieth weer los. “Dit wordt hét feest waar je bij wilt zijn”, laten initiatiefnemers Michel Sessink en Elzelien Gijsberts weten. 

Vorig jaar trokken horecaondernemers Michel Sessink en Elzelien Gijsberts de stoute schoenen aan. Ze zorgden voor een enorme tent op het kermisterrein in Zevenaar en boekten artiesten en acts die de sfeer er goed in konden brengen. “Na afloop hoorden we terug dat dit het leukste Oktoberfest van de regio was geweest”, zegt Elzelien die normaal gesproken gastvrouw is van De Wittenburg. “Dat hopen we dit jaar dunnetjes over te doen”, vult Michel, de eigenaar van Ons Café, aan. 

Uit z’n jasje

Al heel wat jaren geleden haalde hij het Oktoberfest naar Zevenaar. De eerste jaren organiseerde hij in Ons Café een uitverkocht Onstoberfest. “Dat groeide uit z’n jasje”, lacht hij. “Ook hadden Elzelien en ik het er al vaker over gehad om samen een feest te organiseren. Met het Oktoberfest XL kwam dat vorig jaar mooi bij elkaar.”
Meer Duitstalig
Ook dit jaar kunnen bezoekers rekenen op een mooie line-up aan artiesten en acts. Van Django Wagner tot DJ Tony Schumacher en Peter Borkes. Maar ook Rudi Rozenberg en Otto Lagerfett. “Dit jaar is er meer Duitstalige muziek”, zegt Michel. Elzelien: “Dat is iets wat bezoekers vorig jaar te weinig aan bod vonden komen. Dus dat is dit jaar echt anders.”

Lederhose en Dirndl

Nog een aanpassing ten opzichte van vorig jaar: extra toiletten. “Elk jaar leer je weer”, aldus het tweetal dat verder veel hetzelfde laat. Zoals de uitnodiging om in Lederhose en Dirndl te komen. “Dat hoeft natuurlijk niet, maar is wel echt aan te raden. Vorig jaar was 90 procent verkleed. Wie dat niet was, viel op. En wie het mooist is verkleed, valt dit keer in de prijzen. Dus reden genoeg om je flink je best te doen.”

Kaarten

Kaarten voor het Oktoberfest van zaterdag 7 oktober zijn verkrijgbaar via www.oktoberfestzevenaar.nl. Het feest begint om 19.00 uur. De organisatoren tot besluit: “Waar wij het meest naar uitkijken? Naar het moment dat we iedereen mogen ontvangen aan de poort. Zoveel vrolijke mensen die zin hebben in een feestje!”