Afbeelding

Kom naar het RSD Ondernemersloket om te kunnen blijven ondernemen

Algemeen

ZEVENAAR - Vanaf donderdagochtend 28 september gaat het RSD Ondernemersloket wekelijks een inloopspreekuur houden. 

Ondernemers kunnen dan vrijblijvend advies vragen aan de RSD over bijvoorbeeld hulp bij schuldsanering, tijdelijke inkomensondersteuning of een lening voor bedrijfskapitaal. Maar ook als ondernemers overwegen om te stoppen met hun bedrijf omdat er onvoldoende toekomstperspectief is, is het belangrijk om tijdig advies in te winnen. 

Het eerste inloopspreekuur vindt plaats tijdens de Week van de Ontmoeting. Een initiatief van de Turmac Cultuurfabriek waarin alle organisaties, die in dit cultureel erfgoed gevestigd zijn, zich gezamenlijk presenteren. Tijdens het inloopspreekuur (op donderdagochtend van 9.00 - 12.30 uur spreekkamer 25) kunt u vragen stellen over het voortzetten van uw bedrijf, ondersteuning bij het wegwerken van opgelopen schulden of betalingsachterstanden bij bijvoorbeeld de belastingdienst. De RSD kijkt welke partij u kan helpen. Misschien kan de gemeente deze ondersteuning voor u inkopen. Wacht niet af, maar doe iets. Kom naar het inloopspreekuur van het RSD Ondernemersloket: om te kunnen blijven ondernemen en zelfredzaam te blijven!

Toch nog vragen?

Zit u met uw onderneming in zwaar weer? En heeft u vragen, hoe nu verder? De gemeente Zevenaar biedt extra hulp. Bijvoorbeeld door het aanbieden van adviezen, coachingsgesprekken of het verstrekken van een lening voor bedrijfskapitaal. Deze hulp wordt gecoördineerd door het RSD Ondernemersloket. Zij zijn uw aanspreekpunt, luisteren naar uw vragen en kijken welke hulp nodig is. Als het nodig is, kan de RSD specialisten inhuren om u verder te helpen.

Ook voor oudere ondernemers

Bent u 55+ en zelfstandig ondernemer? Overweegt u om te stoppen met uw bedrijf, omdat uw bedrijf onvoldoende winst oplevert om van te leven? Ook dan is het zinvol om langs te komen bij het RSD Ondernemersloket. Speciaal voor oudere ondernemers bestaat de mogelijkheid voor een IOAZ-uitkering. Deze uitkering vult uw inkomen (en dat van uw partner) aan tot de voor u geldende bijstandsnorm. Om in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voordoen. Deze voorwaarden vindt u op onze website (https://www.rsddeliemers.nl/uitkering-voor-ondernemers).Het is wel belangrijk om contact op te nemen voordat u daadwerkelijk stopt met uw onderneming. Kom vrijblijvend langs en laat u informeren. Vragen staat vrij.

Contact met het RSD Ondernemersloket

Ga naar de website van RSD de Liemers: www.rsddeliemers.nl/hulp-voor-ondernemers en vul het contactformulier in. Of bel (0316) 279 533 en vraag naar het Ondernemersloket. U kunt ook vrijblijvend het inloopspreekuur bezoeken, elke donderdag van 9.00 – 12.30 uur, spreekkamer 25 bij de RSD.