Winnaars Marjan en Henry met wethouders Henk Groot (Montferland), Stef Bijl (Zevenaar) en Audrey Jeurissen en Sjoerd Geurts van de Liemerse Uitdaging
Winnaars Marjan en Henry met wethouders Henk Groot (Montferland), Stef Bijl (Zevenaar) en Audrey Jeurissen en Sjoerd Geurts van de Liemerse Uitdaging Foto: Jacques Kok

Lotte, Henry en Marjan ontvangen Liemers Compliment 2023

Algemeen

ZEVENAAR - Groot feest vorige week bij de familie Span. Dochter Lotte maakte Henry en Marjan voor de tweede keer opa en oma én met zijn drieën wonnen ze het Liemers Compliment. Zich belangeloos inzetten voor de maatschappij, ‘De Spannen’ kunnen er wat van.

Door Susan Wiendels

Eén ondernemersfamilie die vier bedrijven runt én op verschillende fronten maatschappelijk actief is in de Liemers. Zonder hiermee te koop te lopen. In notendop een korte omschrijving van ‘De Spannen’. Dankzij die enorme betrokkenheid staat nu de award van het Liemers Compliment bij de familie op de schoorsteenmantel. Deze schouderklop wordt ieder jaar uitgereikt aan een bedrijf dat zich met concrete acties inzet voor de samenleving. Roel Dijkman (Dijkman Coating) en Marc Rosendahl (Brilliant Group) gingen de familie Span voor. Sjoerd Geurts, voorzitter van de Liemers uitdaging, de initiatiefnemer van het Liemers Compliment: “Daarbij gaat het niet zozeer om geld, maar om hulp in natura, dus door inzet van kennis, menskracht, materialen en faciliteiten.”

Lokale betrokkenheid zit in het dna van De Spannen. Dat belooft wat voor de toekomst nu na Joep ook Willem als tweede telg van de zesde generatie zijn opwachting heeft gemaakt.

Wethouder Stef Bijl van de gemeente Zevenaar kwam superlatieven tekort en gaf een opsomming van de inspanningen van Henry, Marjan en Lotte op maatschappelijk vlak. Allereerst voor de Liemerse Uitdaging. “Henry is met Span Finishing al sinds de start van de Montferlandse Uitdaging - de voorloper van de Liemerse Uitdaging - betrokken als Vriend. En Lotte van Span Meesterschilders is al sinds 2017 matchmaker van de Liemerse Uitdaging. Zij zet zich vrijwillig in om verenigingen en organisaties die iets nodig hebben in contact te brengen met een bedrijf dat hen kan helpen. Op de Beursvloers steekt ze net als Marjan de handen uit de mouwen. Marjan heeft daarnaast met Het Span Vormgevers al vanaf 2017 de jaarverslagen ontworpen, helemaal gratis.” Naast de Liemerse Uitdaging zet de familie Span zich in voor de Stichting Noodverband, die in noodgevallen voor de financiering van medische hulp zorgt. Henry is zelfs één van de oprichters. Rotary Bergh, Bergh in het Zadel, de Zudrun in 2022, serviceclub Nexum de Liemers, het rijtje organisaties en evenementen waarvoor De Spannen zich inzetten is een imposante. “Niets is hen teveel”, besloot Bijl zijn toespraak, voordat hij op Landgoed Huis Sevenaer de award aan de winnaars uitreikte.