Joop Looman
Joop Looman

Didammer Joop Looman exposeert in Hobbycentrum De Liemers

Algemeen

ZEVENAAR - Het bestuur van Hobbycentrum De Liemers wil graag Joop Loomans schilderijen aan een breder publiek tonen om zowel leden als niet-leden te enthousiasmeren. De expositie wordt geopend op zondag 24 september om 14:00 uur in Hobbycentrum De Liemers, Marconistraat 20 in Zevenaar.

Joop Looman is op 8 maart 1945 in Loil geboren en woont in Didam. Korte tijd nadat Joop met pensioen was gegaan heeft hij samen met zijn kameraad de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella (Spanje) ondernomen. Tijdens die tocht kwam de gedachte op om te gaan schilderen; kunstschilderen, wel te verstaan. Ze maakten de afspraak dat te gaan doen spoedig na terugkomst in Nederland.
Joop vertelde: “Afspraak is afspraak, dus al snel besloten we een cursus kunstschilderen aan de Volksuniversiteit in Zevenaar te volgen. Daarna hebben we nog een aantal lessen gevolgd in ‘s Heerenberg.” Na enige tijd besloot Joops wandelkameraad niet verder te gaan met kunstschilderen. Dat bleek toch niet zijn hobby te zijn. Joop is wel doorgegaan en heeft zich succesvol verder bekwaamd in het (kunst)schilderen. “Ik schilder het liefst met olieverf op MDF-plaatmateriaal”, aldus Joop.

Joop is sinds 5 mei 2017 lid van Hobbycentrum de Liemers en is actief in de vrijdagochtend schildersgroep.

Inmiddels heeft hij zich ontpopt als een zeer verdienstelijk kunstschilder. De onderwerpen lopen zeer uiteen, zoals bijvoorbeeld: landschappen, dorpsgezichten, dieren en mediterrane of Latijns-Amerikaanse feestelijke taferelen. Joop bewijst dat op latere leeftijd “bezig zijn met verf en penselen” tot verrassende resultaten kan leiden. Overtuig uzelf en kom kijken.