Sjef en Henrita sluiten de winkel aan de Kerkstraat 42 in Didam op 1 juli
Sjef en Henrita sluiten de winkel aan de Kerkstraat 42 in Didam op 1 juli

Sjef en Henrita: ‘De zaak is altijd ons leven geweest’

Algemeen

DIDAM - Bijna 69 jaar is Peters St. Janshof een begrip op het gebied van wit- en bruingoed in Didam en omgeving. En sinds 1985 zijn Sjef en Henrita Peters de drijvende krachten van het familiebedrijf. Nu is het tijd om af te bouwen. Op 1 juli sluiten Sjef en Henrita de winkelmaar voor hun klanten loopt de service door.

Sjef en Henrita Peters hebben er lang over gedacht, het was geen eenvoudige beslissing om te stoppen met het werk dat ze al zo lang en nog steeds met heel veel plezier samen doen. Henrita: “De zaak is altijd ons leven geweest. Het contact met de klanten, de gesprekken, echt geweldig. Al kwamen ze alleen voor een batterijtje. Dat maakte niet uit.”
Naast het zeer uitgebreide assortiment en de betrokkenheid staat Peters St. Janshof vooral bekend om de goede service, het advies van Henrita en de ervaring van Sjef. Het mag duidelijk zijn dat het stel er alles aan is gelegen de service voor hun klanten zo goed mogelijk te regelen. Sjef: “We hebben jarenlang service verleend en gaan hier nu dan ook zeker mee door. We willen niet nu een apparaat verkopen en tegen de klant zeggen dat ze het na 1 juli zelf maar moeten uitzoeken. Het telefoonnummer (0316-221438) blijft gewoon bestaan. En onze monteur blijft bereikbaar via 0653785596. Stap voor stap gaan we de service overdragen aan Obbink die net als ons een regionale specialist is op het gebied van consumentenelektronica en service hoog in het vaandel heeft staan.”
Eind mei start de opheffingsuitverkoop. Tot 1 juli wordt de winkel leegverkocht, waarbij laten bezorgen en installeren gewoon tot de mogelijkheden blijven behoren. En zoals gezegd blijft er service gegeven worden op de apparatuur die wordt gekocht.

Hoewel er nog heel veel werk te verzetten is voordat de winkel sluit, zijn Henrita en Sjef ook al bezig met de toekomst. Quality-time met de kleinkinderen lonkt. “Kunnen we eindelijk eens naar een judoles of afzwemmen. Dat kon nooit, we waren altijd zes dagen per week open.”

Daarnaast zijn Sjef en Henrita in gesprek met een projectontwikkelaar om het gebouw te verbouwen tot appartementencomplex. Samen: “We stellen gewoon voor dat het appartementencomplex straks de naam ‘Sint Janshof’ krijgt!”

Peters St. Janshof is tot 1 juli dagelijks open van 9.00 tot 17.00 en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur.