Overzichtskaart routewijzigingen (groene lijnstukken)
Overzichtskaart routewijzigingen (groene lijnstukken)

Ingrijpende routewijzigingen Pieterpad in De Liemers

Algemeen

LIEMERS - In de 10e druk van de Pieterpad gids, die binnenkort uitkomt, wordt de route van het Pieterpad in De Liemers ingrijpend gewijzigd. In totaal gaat het om vier afzonderlijke routewijzigingen met een totale lengte van circa 9 kilometer. De Stichting Pieterpad wil hiermee de kwaliteit van de route verder verbeteren.

De grootste wijziging is die tussen de Spykerweg en Tolkamer. Vanaf 15 juni zal het Pieterpad vanaf de Spykerweg langs het riviertje De Wild lopen tot aan de Eltenseweg en dan via het fietspad langs Carvium Novum naar Lobith. Via de Geuzenwaard wordt dan bij de Europakade weer aangesloten op de bestaande route. Met deze wijziging wordt de drukke Spijkse Dijk voortaan gemeden. Daarover waren de laatste jaren steeds meer klachten van wandelaars gekomen.

Een drietal kleinere wijzigingen zijn in de afgelopen periode al ingevoerd. Zo volgt het Pieterpad bij de Bijland nu het pad langs de dikste wilgen. Daarmee wordt een flink stuk fietspad om de camping heen afgesneden. Bij Elten loopt de route langs de uitzichtpunten over het Rijndal. En tot slot is in Duitsland bij Rietbroek de route aangepast op verzoek van enkele aanwonenden.

Het is nog altijd onduidelijk of de veerdienst Millingen – Pannerden/Tolkamer vanaf het najaar in de vaart blijft. De Stichting Pieterpad hoopt dat de exploitant met de oevergemeenten tot nieuwe afspraken komt die de overtocht het hele jaar kunnen garanderen, zodat er voor de wandelaars en fietsers geen alternatieve route ontwikkeld hoeft te worden.