Linda Verbiesen: "Op naar nog honderd jaar 't Scathe"
Linda Verbiesen: "Op naar nog honderd jaar 't Scathe"

Basisschool ´t Scathe blaast honderd kaarsjes uit

Algemeen

PANNERDEN - Deze week is het groot feest in Pannerden. Het onderwijs in Pannerden bestaat 100 jaar. Met verschillende activiteiten in het verschiet gaan de leerlingen een geweldige week beleven: van een oud-Hollandse optocht door het dorp tot een feestavond.

Door Indy Roelofs

Dit jaar is het officieel honderd jaar geleden dat de basisschool met de twee kastanjebomen haar deuren voor het eerst opende. Nu een eeuw later is het dan ook tijd voor een feestweek. Op dinsdag openen de kinderen de dag, zoals vroeger gebruikelijk was, in de Heilige Martinuskerk naast de school. Niet met sneakers aan de voet maar met klompen, niet met haarelastiekjes, maar met een Hollands kapje op. Ook zullen de kinderen zich deze dag al dansend op Hollandse klassiekers door de Pannerdense straat manoeuvreren, zodat iedereen zal weten dat het feest is op ‘t Scathe. Op woensdag staat een uitje naar het Openluchtmuseum op het menu, waar de kids nog meer kunnen proeven van het leven van vroeger. 

Toekomst

Donderdag nemen de kinderen afscheid van het verleden en gaan zij zich richten op wat nog komen gaat. Die dag staat dan ook in het teken van de school van de toekomst. De leerlingen ontwerpen door middel van workshops over robots en computers dan gezamenlijk ’t Scathe van over honderd jaar. In de middag is het tijd voor talent: elke leerling en leerkracht krijgt de kans om zijn of haar talent te showen op het podium. Om de dag af te sluiten is er een grote feestavond waar iedereen welkom is, van oud-leerlingen tot de ouders van nu. Om de week af te sluiten is het voor de leerlingen op vrijdag tijd voor een vossenjacht met afsluitende lunch op het schoolplein. Daarna mogen de kinderen naar huis om bij te komen van deze feestweek. Dit is overigens voor de leerkrachten niet anders.

Een van die leraren is Linda Verbiesen (43).”We hebben al honderd jaar gezorgd voor onderwijs in Pannerden waarin dorpsgenootjes in hun eigen omgeving naar school kunnen. Dat is iets bijzonders. Ik heb er het volledige vertrouwen in dat we als basisschool nog een prachtige toekomst in het verschiet hebben. Op naar nog honderd jaar ’t Scathe”!