Voedselbank Zevenaar gaat verhuizen

Algemeen

ZEVENAAR - Vrijwilligers van Voedselbank Zevenaar zorgen ervoor dat wekelijks meer dan 150 huishoudens in de gemeente Zevenaar een voedselpakket krijgen. Bijna 400 inwoners worden op deze manier ondersteund om uit te komen met hun inkomen. Vanaf vrijdag 9 juni werkt de Voedselbank vanuit haar nieuwe pand aan de Didamseweg 160 in Zevenaar. De afgelopen jaren maakte de Voedselbank gebruik van het gebouw aan de Reisenakker. Dat gebouw is deels verzakt en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Na inzet van de gemeente Zevenaar, het bestuur en dankzij medewerking van verhuurder Marcel Hermsen is het gelukt een nieuw pand te vinden in Zevenaar. 

Naast voldoende opslagruimte en ruimte voor de koel- en vriescellen, is ook ruimte nodig om aan klanten uit de stad Zevenaar hun pakket te kunnen uitreiken. Vanaf april zijn vrijwilligers dan ook hard aan het werk geweest om het gebouw op te frissen en klaar te maken. De vloer is opnieuw gecoat, wanden zijn gesausd en de werkruimtes zijn voorzien van (tweedehands) meubilair. De laatste hand wordt gelegd aan het inrichten van een ruimte waar klanten bij slecht weer kunnen wachten. 

Op vrijdag 2 juni zal voor het laatst de uitgifte van pakketten plaatsvinden vanuit het pand aan de Reisenakker. Daarna zal met man en macht worden gewerkt om binnen een week alles over te verhuizen naar de Didamseweg. Vrijdag 9 juni is de uitgifte in Zevenaar vanuit het nieuwe pand.

Klanten, hulpverleners en direct betrokkenen worden door de Voedselbank geïnformeerd over de verhuizing. Belangstellenden krijgen later dit jaar de kans een kijkje te nemen tijdens de open dag. De datum zal worden bekend gemaakt op de website, welke ook onlangs is vernieuwd; www.voedselbankzevenaar.nl. Daar is ook informatie te vinden over het werk van de Voedselbank en hoe de aanmeldingen verlopen voor een voedselpakket.