Klederdracht dorp Marken
Klederdracht dorp Marken Susan de Vries

Dagtocht BOZ naar Marken en Spakenburg

Algemeen

ZEVENAAR - Er bleek weer veel belangstelling van leden en gastleden van de Belangenvereniging Ouderen Zevenaar (BOZ) voor de dagtocht op Hemelvaartsdag 18 mei jl.

De circa 80 deelnemers meldden zich ruim voor half 9 al bij de gereedstaande bussen, zodat op tijd vertrokken kon worden richting het dorp Marken, een voormalig eiland, nu een schiereiland in het Markermeer, dat sinds 1957 via een dijk met het vasteland verbonden is. Tegen 11 uur werd ingescheept op het partyschip Jacqueline, voor een Holland dinnercruise richting Spakenburg. Gevaren werd over het Markermeer, IJmeer en het Gooimeer en intussen kletsten de deelnemers volop aan de tafels en genoten ze van een diner en een drankje. 

In Spakenburg stonden de bussen klaar voor de terugtocht naar Zevenaar. De deelnemers gaven aan terug te kijken op een gezellige dag en er wordt al weer uitgekeken naar de beloofde tweede dagtocht in september. Natuurlijk vinden in de tussenliggende maanden ook nog activiteiten plaats. Zo komt bijvoorbeeld tijdens de soosmiddag op 20 juni Gertie Golüke, geriater, een lezing geven met als onderwerp: Ouder worden en wat kan ik er zelf aan doen dit zo optimaal mogelijk te doen? Zo gezond mogelijk maar ook met behoud van zoveel mogelijk kwaliteit van leven. Uitgangspunt hierbij is het citaat van Ingmar Bergman: ‘Ouder worden is als het beklimmen van een berg: hoe hoger je komt, hoe meer kracht je nodig hebt maar hoe verder je kunt zien.’

Voor meer informatie over activiteiten van de BOZ kunt u contact opnemen met Susan de Vries, secretaris, via 0316 341276 of e-mail L.vries84@upcmail.nl. Of neem een kijkje op de Facebookpagina van de BOZ.