Jay Jay’s Border Jazzmen treedt op tijdens de gospeldienst in Groessen en bij Eet-Lokaal
Jay Jay’s Border Jazzmen treedt op tijdens de gospeldienst in Groessen en bij Eet-Lokaal

Pinksterblues- en jazzbuffet in Zevenaar

Algemeen

ZEVENAAR -  Muziekstad Zevenaar organiseert op 27 en 28 mei als vanouds een fantastisch Jazz- en Bluesfestival door heel het centrum van Zevenaar. Het programma is divers met mooie artiesten op verschillende podia. De Gospeldienst op zondagmorgen 28 mei vindt dit jaar plaats in de R.K. Kerk te Groessen. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk en er zijn zitplaatsen aanwezig.

Programma zaterdag 27 mei

Zaterdagmiddag 27 mei start het programma om 13.30 uur met maar liefst drie acts op verschillende locaties. Op het Muldershof is de duo-act Reemers en de Greef te zien. Gewapend met diverse gitaren, bluesharp, stompbox en vooral indringende Blues vocalen, brengen zij een divers repertoire dat gaat van fingerpicking Delta Blues tot heerlijke swingende pareltjes uit de blueswereld en daarbuiten. Op het Raadhuisplein zijn de heren van The Charlestown Jazzband te vinden. Zij gaan al heel wat jaartjes mee en hebben een breed en gevarieerd repertoire en zijn bekend in binnen-en buitenland. Op de Markt kun je genieten van Stranger in Town, een zeven koppige band met een krachtige frontwoman. Uiteraard worden de klassiekers gespeeld, maar ook zijn er invloeden van rock en soul in de nummers terug te vinden. Om 20.00 uur gaan we verder op het Raadhuisplein. Zanger en award-winnende harmonicaspeler Thomas Toussaint en gitarist /zanger Steven “Little Steve” van der Nat brengen een afwisselende show ondersteund met vurig gitaarspel en steady kickdrum, aangevuld met een snerpend harmonicaspel. Om 22.00 uur is het de beurt aan Harlem Lake. Zij zijn winnaar van de European Blues Challenge 2022 en je zult merken, niet zonder reden! Hun missie is om hun verhalen en passie met de wereld te delen. Ze mixen rauwe soul uit de jaren 70 met met hedendaagse bluesrock en Americana. Een fantastische swingavond op het Raadhuisplein is bij deze gegarandeerd.

Programma zondag 28 mei

De festivalzondag starten we traditiegetrouw met een swingende gospeldienst. Let op, deze vindt dit jaar plaats in de R.K. Kerk te Groessen. Om 13.30 uur staat Jay Jay’s Border Jazzmen bij het Eet-lokaal (Markt 25). Dit enthousiaste orkest is al meer dan 20 jaar een graag geziene gast op festivals in binnen en buitenland. Zij spelen traditionele jazz in Engelse stijl en maken regelmatig uitstapjes naar blues-, country- en latinmuziek. Zeer verrassend is de grote rol van de close-harmony-zang. Op hetzelfde moment kun je ook genieten van Sugar mama op het Muldershof. Met blues en boogie en een flinke scheut rock’n roll en country zetten zij het Muldershof op zijn kop. Op het Raadhuisplein staat The Storyville Jassband uit Arnhem. Zij spelen traditionele Jazz en New Orleans Revival overgoten met een Europees sausje. Om de keuze nog ingewikkelder te maken staat Ramblin Man op de Markt. Doorgewinterde muzikanten met een ruime ervaring in de Blues-Pop- en Rock scene. Zij brengen mooie harmonieuze songs in een intieme sfeer.

Stichting Muziekstad Zevenaar organiseert al jaren gratis evenementen in Zevenaar met als doel Zevenaar en de Liemers aantrekkelijk te maken en te houden. Dit is alleen maar mogelijk door de tomeloze inzet van vrijwilligers en de bijdrage van de gemeente, sponsors en vrienden. Wil je ook vriend of sponsor van Stichting Muziekstad Zevenaar worden? Ga naar www.muziekstadzevenaar.nl/vrienden. Ben jij die enthousiasteling die Muziekstad Zevenaar wil helpen bij de organisatie van evenementen? Stuur dan een e-mail naar info@muziekstadzevenaar.nl.