Sander Schimmelpenninck
Sander Schimmelpenninck Foto:

Stel je vraag aan Sander Schimmelpenninck

Algemeen

Zondag 26 maart is voorlopig de laatste “Zondag met Wouke” in Het Musiater in Zevenaar, met als gast Sander Schimmelpenninck. 

Han ten Broeke en Sander de Hosson gingen hem al voor. Het theatercollege, waarbij Wouke van Scherrenburg haar gast het hemd van het lijf vraagt, krijgt hoogstwaarschijnlijk na de zomer een vervolg. “Het concept waarbij ook het publiek vragen mag stellen werkt goed, daarnaast is het mogelijk wat dieper op zaken in te gaan, doordat de focus ligt op één gast”, aldus een enthousiaste Bert Frölich. Wie na de zomer de gasten gaan worden, blijft nog even een verrassing. Voor nu gaan we eerst genieten van Sander Schimmelpenninck. Wacht niet te lang met het bestellen van kaarten op www.liemerskunstwerk.nl want de verkoop gaat hard. 

Achtergrond Sander

Sander Schimmelpenninck is een controversieel figuur en bijna niet te missen, hij is zelfs in tv- reclames te zien. Waar de één van hem houdt, loopt de ander juist niet weg met zijn ideeën en uitspraken. De 38 jarige journalist en ondernemer is geboren in Hengelo en opgegroeid in Diepenheim. Als telg uit de grafelijke tak van het geslacht Schimmelpenninck en zoon van de oud-rentmeester van kasteel Twickel is hij van goede komaf. Sander heeft na zijn studie rechten zeker niet stilgezeten. Hij was hoofdredacteur van het tijdschrift Quote, is columnist van de Volkskrant, oprichter van Tonny Media en presentator van de Zelfspodcast. Daarnaast maakte hij de televisie serie de Kloof, waarbij hij de ongelijkheid in Nederland aan de kaak stelt. 

Sander en de Brug

Zijn boek “Sander en de brug” is een antwoord op de vraag wat er aan deze ongelijkheid gedaan kan worden. Volgens Sander presenteert Nederland zich graag als een land waarin iedereen dezelfde kansen krijgt. Dat beeld is te rooskleurig; in werkelijkheid laat kansenongelijkheid de samenleving vastlopen. Om daar wat aan te doen, zijn grote ideeën en een ambitieus pakket aan maatregelen nodig. Sander doet vijf voorstellen om ongelijkheid tegen te gaan, waar zowel links als rechts zich in kunnen vinden. Maar is dit echt wel zo? Wouke van Scherrenburg zal op zondag 26 maart een aantal pittige vragen stellen aan Sander Schimmelpenninck.
Heb jij ook een vraag? Bestel snel kaarten!

Zondag met Wouke- met Sander Schimmelpenninck is zondag 26 maart om 14.00 uur te zien in de Warempelzaal van Het Musiater in Zevenaar. Kaarten a € 7,50 zijn te koop via www.liemerskunstwerk.nl

Dit project maakt onderdeel uit van de Vrijheidsdagen en is mede mogelijk gemaakt door Gelderland in Vrijheid.